- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 129.428
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
10 kişilik pilav için kaç bardak pirinç?
On kişilik pirinç pilavı yapmak için; 800 gr. pirinç gerekir. 800 gram pirinci 250 ml. lik su bardağı ile ölçerseniz, 4 su bardağı dolusu pirinç ölçmüş olursunuz. Bu kadar pirinçe 160 gr. yemeklik yağ, 6 su bardağı sıcak su ve 2 tatlı kaşığı tuz kullanmalısınız.Diri pilav nasıl yumuşatılır?
Ocağı kapattıktan sonra pilavın diri olduğunu gördüyseniz tencerenin kapağını kapatarak bekletin. Kendi buharıyla bir miktar daha yumuşayacaktır… Ekstra lezzet isterseniz veya yağı az geldiyse küçük bir tavaya biraz tereyağını alın. Isıtıp köpük köpük olana kadar kaynatın, pilavın üzerine gezdirin…
Osmancık pirinç ne kadar su konur?
Pirinçler cinslerine ve yapılarındaki nemlerine göre ortalama 1 ölçüye 1,5-2 ölçü su kullanılır. Pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız içerisine 3-4 damla limon suyu koyun.
1 kilo pirinçten kaç kişilik pilav olur?
Bir kilo pirinçle yapılan pirinç pilavından 3 kilo pirinç pilavı çıkar. Bu üç kilo pilavı gerektiği şekilde tabaklarsanız; 12 kişi veya 30 kişiye yetecek miktarda sade pirinç pilavınız olur.10 kişilik bulgur pilavı nasıl yapılır?
YEMEĞİN TARİFİ Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın. Orta ateşte, bulgur suyunu çekmeye başlayıp göz göz oluncaya kadar pişirin. Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dakika daha pişirin.
Osmancık Pirinç kaç dakika suda bekletilir?
Osmancık Pirinç Pilavı Hazırlanışı: 1 su bardağı osmancık pirinci soğuk suda 10 dakika bekletin ve süzün. Pilav yapılacak tencerenin içerisine tereyağı ve sıvı yağı ekleyin.
1 kilo pirinç pilavı nasıl yapılır?
Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?- Pirinci bol su ile yıkayın.
- Tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinci ekleyin ve 4-5 dakika kadar kavurun.
- Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak su veya sıcak et suyunu ekleyelim.
- Son olarak tuzu ekleyin.
- Pilavımızı kapağı kapalı bir şekilde önce yüksek ateşte pişmeye bırakalım.
4 kişilik bulgur pilavı kaç bardak?
2 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı pilavlık bulgur. 1 litre su. Tuz, pul biber.