AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

10 kilo seftaliye kac kilo seker konur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
53.477
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

10 kilo şeftaliye kaç kilo şeker konur?​

🍑 Normalde reçele 1 kilo meyve için 1 kilo şeker konulur. Tercih meselesidir ama 1 kilo meyvenin kabuğu çekirdekleri çıktığı vakit bayağı azaldığı için ve pişince de yarı yarıya azaldığını hesaba katarsak 1 kilo meyve için yarım kilo şeker tam gelecektir.

3 kilo şeftaliye ne kadar şeker konulur?​

3 kilo şeftaliye ne kadar şeker konulur?
Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 3 kilogram şeftali.
- 6 su bardağı toz şeker.
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım limon suyu.

Kilo şeftaliye ne kadar şeker konur?​

Kilo şeftaliye ne kadar şeker konur?
Eğer marmelat yapmayacaksanız mutlaka sert şeftali seçin, yoksa reçeli kaynatırken şeftaliler erir. 1/1 ölçü yani 1 kilo şeftaliye 1 kilo toz şeker kullanabilirsiniz.

1 kilo şeftali reçeline ne kadar şeker konur?​

Şeftali Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 1kilogramşeftali(kabukları soyulmuş)
- 800gramtoz şeker.
- 1/2tatlı kaşığılimon tuzu.

Şeftali reçeli nasıl yapılır püf noktaları nelerdir?​

Şeftali reçeli nasıl yapılır püf noktaları nelerdir?
İlk önce altını 40 dk kısık ateşte pişirelim, yavaş yavaş kaynayana kadar daha sonra altını orta ateşe verelim ve üstündeki tüm köpükleri alalım, kaşık delikli süzgec vb aldıktan sonra arkadaşlar bir çay kaşığı tereyağı ekleyelim (( tereyağının püf noktası ise arkadaşlar hem reçele parlaklık kıvam renk ve tat verir …

Ev yapımı şeftali reçeli nasıl yapılır?​

Ev yapımı şeftali reçeli nasıl yapılır?
Şeftali Reçelinin Yapılışı: Hemen şeftalilerin kabuğu soyulur ve ikiye bölünüp çekirdeği çıkarılır. Çelik tencereye bir kat şeftali, 1 kat toz şeker olmak üzere şeftali ve şeker yerleştirilir. En üstte şeker serpildikten sonra 24 saat kadar bekletilir. Orta ateşte, su katmadan( şeftalinin kendi suyuyla) pişirilir.
Şeftali reçeli kaç saat Pişmeli?​
Küp küp doğradığınız şeftalileri derin bir kaba boşaltın ve üzerine şekerin tamamını ilave edin. Bu şekilde ortalama 1 saat beklettikten sonra, ocağa alarak harlı ateşte kaynatmaya başlayın. Tencerenin kapağını kapatarak 3 saat kadar meyvelerin suyunu salmasını bekleyin.

1 kilo şeftaliye ne kadar şeker?​

1 kilo şeftaliye ne kadar şeker?

Ham şeftali reçeli nasıl yapılır?​

Ham şeftali reçeli nasıl yapılır?
Şeftali Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış 1 kilogram şeftaliyi küp küp doğrayın ve yarısını derin bir tencereye aktarın.
- Bir kat şeftali, bir kat toz şeker serpin.
- Toz şeker bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve şeftalinin kendi suyunu salması için 2 saat kadar bekletin.

1 kilo şeftali reçeli nasıl yapılır?​

Tane tane şeftali reçeli nasil yapilir?​

Tane tane şeftali reçeli nasil yapilir?
Tane Tane Şeftali Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeftalilerimizi soyup küp küp doğruyoruz.
- Suyunu salan şeftalileri kevgir ile başka bir kaseye ayırıyoruz.
- Limon suyunu ekleyip önce şerbeti kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca 2 dk kaynatıp üzerine şeftalileri ekliyoruz.
- Yaklaşık 15 dk daha pişiriyoruz.
 
10 kilo şeftaliye kaç kilo şeker konulur sorusunun cevabı genellikle reçel yapımıyla ilgilidir. Normalde reçel yaparken 1 kilo meyve için 1 kilo şeker konulur. Ancak şeftalinin kabuğunun, çekirdeğin çıkarılması ve meyvenin piştiğinde azalması göz önüne alındığında, 1 kilo meyve için genellikle 0.5 kilo şeker yeterli olacaktır.

3 kilo şeftali için önerilen şeker miktarı genellikle 6 su bardağı toz şekerdir. Bu miktar reçelinizin kıvamına ve tat tercihinize göre değişebilir. Ayrıca reçelinize 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım limon suyu ekleyebilirsiniz.

1 kilo şeftali reçeli için genellikle 800 gram toz şeker kullanılır. Bu malzemelerle yapılan şeftali reçeli tarifinde, kabukları soyulmuş 1 kilogram şeftaliye 800 gram toz şeker ve 1/2 tatlı kaşığı limon tuzu eklenir.

Şeftali reçeli yaparken püf noktalarından biri altını 40 dakika kısık ateşte pişirmek, ardından altını orta ateşe alıp köpükleri almak ve son olarak 1 çay kaşığı tereyağı eklemektir. Tereyağı reçele parlaklık, kıvam, renk ve tat katkısı sağlar.

Şeftali reçeli yapımı için şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp, tencereye yerleştirerek toz şekerle bekletmek ve ardından kendi suyuyla pişirmek tipik bir yöntemdir. Yaklaşık 1 saat beklettikten sonra harlı ateşte kaynatılarak ve kısık ateşte pişirilerek reçelin hazırlanması sağlanır.
 
Geri
Üst