Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

10 kilo salatalik tursusuna ne kadar tuz konur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

10 kilo salatalık turşusuna ne kadar tuz konur?​

10 Kiloluk Bidona Turşu Nasıl Kurulur? 1 Su Bardağı Salamura Tuzu (200 gr.) 1 Su Bardağından bir parmak eksik Üzüm Sirkesi (170 gr.) 1 Su Bardağı Toz Şeker (170 gr.)

1 kg turşu nasıl yapılır?​

Salatalık Turşusu 1 Kg’lık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce salatalıklarımızı yıkıyoruz. Cam kavanoza yerleştiriyoruz.
- Daha sonra geri kalan kaya tuzu, limon tuzu, şekerimizi de alıp, ağzını sıkıca kapatıp, ters çeviriyoruz, 1 gün yerinden kaldırmayınız,
- Ertesi gün güneş almayan ve serin bir yere koyun.

2 kg kornişon turşusu nasıl yapılır?​

2 kg kornişon turşusu nasıl yapılır?
Sirke, su, kaya tuzu, limon suyu ve şekerleri karıştırıyoruz. Önce kornişonları ardından sarımsakları ve en üste de maydanozları turşu kuracağımız kaba koyup üzerine turşu suyumuzu döküyoruz. Güneş görmeyen serin bir yerde en az 10-15 gün saklayıp saklama süresinde turşumuzun olup olmadığını kontrol ediyoruz.

2 kiloluk turşuya ne kadar sirke konur?​

Sirke ya da tuzu fazla koyduğunuzda turşunuz daha çabuk olmaz. 1,5 litre suya 2,5 yemek kaşığı kaya ya da deniz tuzu ve sirke ekleyerek turşu suyunuzu hazırlayabilirsiniz. Üzüm sirkesi yerine elma sirkesi gibi daha düşük asitli bir malzeme tercih ederseniz, 1 litre suya 1,5 çay bardağı sirke kullanabilirsiniz.

On kiloluk turşu bidonuna ne kadar tuz konur?​

10 kiloluk bidona turşu yapımı malzemeleri 2 litre su. 1 yemek kaşığı limontuzu. 2 büyük kaşık kaya tuzu / turşu tuzu. 2 yemek kaşığı toz şeker.

5 kg turşu bidonuna ne kadar tuz konur?​

5 kg turşu bidonuna ne kadar tuz konur?
5 kiloluk bidon için;
- 3 diş sarımsak.
- 4 sivri yeşil biber (acı olanı tercih ettim)
- 4 tane kırmızı havuç (renk ve tat vermesi için)
- 4 tane havuç
- 5 yemek kaşığı kaya tuzu (eksik olursa ekleyebilirsiniz)
- 2, 5 litre hazır su (eksik gelirse ekleyebilirsiniz)
- 3 su bardağı sirke (üzüm sirkesi)
- 2 tatlı kaşığı limon tuzu.

1 kiloluk kavanozlara turşu nasıl yapılır?​

Her bir kavanoza 1 çay bardağı sirke ,1 yemek kaşığı tuz ,3-4 tane limon tuzu ,1 çay kaşığı toz şeker koyun. Üzerine de üstünü kaplayacak şekilde kaynar suyu ekleyip kapağı sıkıca kapatın. Diğer kavanoza da aynı işlemi yapın. Kavanozları 3-4 kere iyice karışacak şekilde alt üst edin.

Normal salatalık turşusu nasıl yapılır?​

Sirkeli, kıtır kıtır salatalık turşusunun yapımı için öncelikle kavanozlarınızı tamamen strelize edin. Ardından kornişon ya da salatalıklarınızı kavanoza dik bir şekilde dizin. Aralara sarımsaklardan da koyun. Bir tencerenin içerisine kaya tuzu, limon tuzu ve sirkeyi aktarıp güzelce karıştırın.

2 kilo turşuya ne kadar sirke konur?​

2 kilo turşuya ne kadar sirke konur?
1 çay kaşığı limon tuzu, 1 klasik çay bardağı sirke, 5-6 diş sarımsak.

2 kilo turşuya ne kadar sirke katılır?​

Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo kornişon salata.
- 2 bardak üzüm sirkesi.
- 1 baş sarımsak.
- 4 bardak su.
- 4 yemek kaşığı kaya tuzu.
- 1 yemek kaşığı limon tuzu.
- 2-3 küp şeker.
- 1 tutam maydanoz.

2 kilo turşuya ne kadar sirke ve tuz konur?​

Ortalama 1 litrelik bir kavanozda turşu yapacaksanız tuz oranı 1,5 yemek kaşığı kadar olmalı. 3,5 su bardağı içme suyu, 1,5 yemek kaşığı tuz ve 150 ml kadar sirke nefis bir turşu yapmanıza yardımcı olacaktır. Bu oranlara bir de dilerseniz limon suyu, limon tuzu gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.
 
Turşu yapımı hakkında verdiğiniz detaylı bilgiler için teşekkürler. Turşu yapımı farklı malzemelerle ve farklı ölçülerle gerçekleştirilebilir. Özellikle tuz, sirke ve limon tuzu gibi malzemelerin doğru oranlarda kullanılması, turşunun lezzetini etkileyebilir. Turşunun fermantasyon sürecinde tuzun rolü büyüktür, gereğinden az veya fazla kullanılması turşunun lezzetini ve dayanıklılığını etkileyebilir. Her bir turşu tarifinde doğru ölçü ve malzemelerin kullanılması önemlidir. Unutmayın, turşu yapmak biraz da deneme yanılma süreci gerektirebilir, keyifli turşu yapımı dilerim!
 
Geri
Üst