- Konu Yazar
- #1
10 Kat Birden Açılan Ve 10 Kat Birden Pişen Mayasız Pratik İpek Gibi Lavaş Tarifi İçin Malzemeler
5 su bardağı un
2 su bardağı su
1.5 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
10 Kat Birden Açılan Ve 10 Kat Birden Pişen Mayasız Pratik İpek Gibi Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için gerekli malzemeler karıştırılır.
Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur.
Hamur 10 bezeye bölünür bezeler pasta tabağı boyutunda açılır ve tek yüzeyine sıvı yağ sürülerek üst üste bırakılır.
Bezeler sık sık ters düz edilerek açılır.
Tava ısıtılır yufkalar tavaya alınır ve alttaki yufka pişince ters çevirilir.
Pişen yufka alınır.
Bütün yufkalar pişinceye kadar aynı işlem uygulanır.
10 Kat Birden Açılan Ve 10 Kat Birden Pişen Mayasız Pratik İpek Gibi Lavaş Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 su bardağı un
2 su bardağı su
1.5 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
10 Kat Birden Açılan Ve 10 Kat Birden Pişen Mayasız Pratik İpek Gibi Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için gerekli malzemeler karıştırılır.
Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur.
Hamur 10 bezeye bölünür bezeler pasta tabağı boyutunda açılır ve tek yüzeyine sıvı yağ sürülerek üst üste bırakılır.
Bezeler sık sık ters düz edilerek açılır.
Tava ısıtılır yufkalar tavaya alınır ve alttaki yufka pişince ters çevirilir.
Pişen yufka alınır.
Bütün yufkalar pişinceye kadar aynı işlem uygulanır.
10 Kat Birden Açılan Ve 10 Kat Birden Pişen Mayasız Pratik İpek Gibi Lavaş Tarifi Fotoğraflı Yapılışı