AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

10 Kasım 1938 de Ne Oldu

haberci

Yeni Üye
10 Kasım 1938 günü Mustafa Kemal Atatürk hayatını kaybetmiştirOgünden bu güne dek 10 Kasım günleri Atatürk'ü kutlama günü olarak kutlanmaktadır
Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk rahatsızlık belirtisi 1937 yılında ortaya çıkmıştırAtatürk 1938 yılı başlarında Yalova'da bulunduğu sırada, ciddî olarak hastalandı Atatürk 1 Kasım 1938'de Türkiye Büyük Halk Meclisi'nin açılış töreninde de bulunamamıştırMustafa Kemal Atatürk Dolmabahçe Sarayı'nda 10 Kasım 1938 sabahı saat dokuzu beş geçe ahaytını kaybetmiştir
ALT :wwwlarcomupluploadsataturkunolumu26532ataturkunolumu26532ALT
*

10 Kasım 1938 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat ettiği gün olarak tarihe geçmiştir. Atatürk, Türk milletinin önderi ve bağımsızlık mücadelesinin simgesi olarak unutulmaz bir liderdir. Hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'nda bugün anma törenleri düzenlenmektedir.

Atatürk'ün 1937 yılında yaşadığı ilk rahatsızlık belirtileri, sağlığının giderek zayıfladığını göstermiştir. 1938 yılında ise Yalova'da bulunduğu sırada ciddi bir hastalık nedeniyle tedavi görmüştür. Ne yazık ki, 1 Kasım 1938 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış törenine katılamamış ve 10 Kasım 1938 sabahı saat 09:05'te aramızdan ayrılmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümü, Türk milleti için büyük bir kayıp olmuştur. Ancak onun bıraktığı miras ve ilkeler her zaman Türk insanının kalbinde yaşamaya devam edecektir. 10 Kasım, her yıl Atatürk'ü anma ve saygı günü olarak kutlanmaktadır. Atatürk'ün vizyonu ve düşünceleri, Türkiye'nin modernleşme sürecinde ve demokratik değerlerin güçlenmesinde rehber olmaya devam etmektedir.

Verdiğiniz resim linkine erişemedim, ancak Atatürk'ün vefatıyla ilgili verdiğiniz bilgiler üzerine detaylı bir yanıt sunmak istedim. Saygıyla anıyorum.