AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

10 gun ise gelmeyen memur hakkinda nasil islem yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

10 gün işe gelmeyen memur hakkında nasıl işlem yapılır?​

Bu kapsamda, izinsiz veya Kurum tarafından kabul edilen herhangi bir mazereti olmaksızın görevini kesintisiz 10 gün terk eden Devlet memuru görevinden çekilmiş sayılacaktır. Dolayısıyla 10 gün süren kesintisiz terk durumu bir nevi zımni çekilme (istifa) talebi olarak değerlendirilmelidir.

İstifa sonrası geri dönüş nasıl olur?​

İstifa eden memurun geri dönebilmesi için aranan şartlar ise şu şekildedir;
- Görevinden istifa eden memurlar görevine geri dönebilirken eğer adaylık döneminde istifa etmişse sadece ayrıldığı kuruma geri dönebilmektedir.
- Bunlar dışında geri dönebilmek için ayrıldıkları sınıfta boş kadro bulunması gerekmektedir.
Meslekten çekilme nedir?
Tıpkı özel sektörde olduğu gibi memurlar da görevlerinden herhangi bir sebepten dolayı istifa edebilirler. Bu durum kanunlarda görevden çekilme olarak adlandırılır. 657 sayılı Devlet Memurları kanuna göre görevinden istifa eden memurlar belirlenen şartlara göre görevlerine geri dönebilirler.
Kaç gün işe gitmezse işten atılır?
4857 sayılı İş Kanunu’nun 25. maddesinin (II) numaralı bendinin (g) alt bendinde, “işçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi” halinde, işverenin haklı …

Memur istifa ederse ne olur?​

İstifa edecek memurun yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam etmesi esastır. Nihayet yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir.

İstifa sonrası atama ne demek?​

Memurluktan Çekilenlerin veya Çekilmiş Sayılanların Yeniden Atama İşlemleri. Kendi isteğiyle memuriyetten istifa eden veya istifa etmiş sayılan personel iki defadan fazla olmamak ve açıkta geçen bekleme süresini tamamlamak kaydıyla 657 sayılı Kanunun 92. maddesine göre tekrar memuriyete dönebilir.
Devlet memuru istifa edebilir mi?
Kanunun 20. maddesine göre; “Devlet memurları, bu kanunda belirtilen esaslara göre memurluktan çekilebilirler”. İstifa kanun ile verilmiş bir haktır. Devlet memurluğunda en çok iki kez istifa etmiş olmak yeniden memuriyete girişi engellememektedir.

Buna göre, bağlı olduğu kurum tarafından kabul edilen mazereti olmadığı halde, görevine kesintisiz 10 gün süreyle devam etmeyen memurlar çekilme isteğinde bulunmuş sayılır. Keza, aylıksız izin süresi dolduğu halde, devam eden 10 gün içinde görevine dönmeyen memurlar da görevden çekilmiş sayılır.
Devlet kadroları nelerdir?
Memur Kadro Cetveli ve Memur Sınıfları Nelerdir?

8 yılını dolduran memura 1 kademe ne zaman verilir?​

Kamu çalışanları 8 yılda bir olmak şartıyla, 1 derece kademe ilerlemesi almaktadırlar. Çalışma hayatında son 8 yıl içerisinde disiplin cezası almayan kamu çalışanları, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanmaktadır.

36 Madde A 12 D ve A 5 nedir?​

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36-A/12(d) maddesinde, “Memuriyette iken veya memuriyetten ayrılarak (87 nci maddeye tabi kurumlarda çalışanlar dahil) üst öğrenimi bitirenler, aynı üst öğrenimi tahsile ara vermeden başlayan ve normal süresi içinde bitirdikten sonra memuriyete giren emsallerinin ulaştıkları derece …
Göreve gelmeyen memura ne yapılır?
Mazeretsiz veya izinsiz olarak göreve geç gelen, görevden erken ayrılan veya görev yerini terk eden memura, görevinde ve davranışlarında daha dikkatli olması gerektiği hususu yazılı olarak bildirilmek suretiyle UYARMA cezası verilir.
Memur izinsiz işe gelmezse ne olur?

4 A statüsünde çalışanlar kimlerdir?​

4A NEDİR? 4A memur olarak bilinen çalışanlardır. Görevi “Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa ile görevlendirilenler, bu Kanunun uygulanmasında memur sayılır.” şeklinde tanımlanmıştır.

8 yıla bir kademe hangi ayda verilir?​

Görüş yazısından da anlaşılacağı üzere, 8 yıl disiplin cezası almayanlara verilecek kademe ilerlemesi uygulaması için 6111 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarih olan 25 Şubat değil personelin kademe ilerlemesini hak kazandığı tarih dikkate alınmalıdır.
8 yılda bir kademe askerlik sayılır mı?
Görüldüğü üzere 8 yıla bir kademe ilerlemesinin şartı; disiplin cezası almamış olmaktır. Devlet Personel Başkanlığı konuyla ilgili görüş yayınlamıştır ve 8 yıla verilecek bir kademe ilerlemesinde askerlik, doğum gibi aylıksız izin sürelerinin dahil edilmeyeceğini belirtmiştir.
36 Madde A 12 D nedir?
Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin “Ortak Hükümler” Bölümünün (A) bendi 12/d fıkrasında “Memuriyette iken veya memuriyetten ayrılarak (87 nci maddeye tabi kurumlarda çalışanlar dahil) üst öğrenimi bitirenler, aynı üst öğrenimi tahsile ara vermeden başlayan ve normal süresi içinde …
 
Geri
Üst