- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
10 Eylül hangi özel gün?
Eylül ayının öğrenciler için önemi nedir?
Okulların açıldığı ilk hafta (Eylül ayının 3. haftası) ilköğretim okullarımızda İlköğretim Haftasıolarak kutlanır. Genel olarak bu hafta, Milli Eğitim Bakanlığı’nın radyo, televizyon konuşması ile açılır. Okullarımızda törenler düzenlenir. Okuma – yazma bilmenin önemi üzerinde durulur.6 7 Eylül olaylarında neler yaşanmıştır?
4.214 ev, 1.004 işyeri, 73 kilise, bir sinagog, iki manastır, 26 okul ile aralarında fabrika, otel, bar gibi yerlerin bulunduğu 5.317 mekân saldırıya uğramıştır. Maddi hasarın, o günün değerine göre 150 milyon – 1 milyar Türk lirası arasında olduğu tahmin edilmektedir.
2008 – İsviçre’deki Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi CERN’de yüzyılın deneyi olarak bilinen ATLAS Deneyi başladı. 10 Eylül, “Cebelitarık Milli Günü” ve “Çin Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır.
10 Eylül kimin doğum günü?
Tarihte Bugün 10 Eylül Doğanlar
Eylül ayının önemi nedir?
Eylül ayı, İslam, Türk ve dünya tarihi açısından önemli olayların yaşandığı bir ay. İslam Peygamberi Hz. Muhammed, 1397 yıl önce bu ayda Hicret etti. Kurtuluş Savaşımızın zaferlerle taçlanması ve Osmanlı’nın dünyaya damga vurduğu zaferler ve fetihler bu ay içinde gerçekleşti.11 Eylül kimin doğum günü?
Tarihte Bugün 11 Eylül Doğanlar10 Eylül 2001 de ne oldu?
2001 Gümüşsuyu saldırısı, 10 Eylül 2001’de Türkiye’nin İstanbul şehrinin Beyoğlu ilçesindeki Gümüşsuyu semtinde, kontrol noktasında bulunan polislerin arasına giren Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi mensubu Uğur Bülbül’ün üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmesiyle gerçekleştirilen intihar saldırısı.
Eylül ayinda neler var?
1 Eylül Çarşamba. Dünya Barış Günü