SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
10 Dakikada Yumuşacık Mısır Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta
2 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı zerdeçal (İsteğe bağlı)
1 paket kabartma tozu
10 Dakikada Yumuşacık Mısır Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derince bir kabın içerisine yumurta, yoğurt, sıvı yağ, çörek otu, tuz, toz şeker ve zerdeçalı (Rengini daha sarı olması ve yararlı olmasından ötürü ekledim) alarak güzelce mikserle çırpalım.
Un, kabartma tozu ve mısır ununuda ekleyerek çırpmaya edelim.
Baton kalıbımızı margarin yahut tereyağıyla yağlayarak harcımızı eşit biçimde dökelim.
Önceden ısıtmış olduğumuz 200 derecelik fırında birinci 10 dakika pişirdikten sonra fırın ısısını 180 dereceye düşürerek 40 45 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
10 Dakikada Yumuşacık Mısır Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
2 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı zerdeçal (İsteğe bağlı)
1 paket kabartma tozu
10 Dakikada Yumuşacık Mısır Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derince bir kabın içerisine yumurta, yoğurt, sıvı yağ, çörek otu, tuz, toz şeker ve zerdeçalı (Rengini daha sarı olması ve yararlı olmasından ötürü ekledim) alarak güzelce mikserle çırpalım.
Un, kabartma tozu ve mısır ununuda ekleyerek çırpmaya edelim.
Baton kalıbımızı margarin yahut tereyağıyla yağlayarak harcımızı eşit biçimde dökelim.
Önceden ısıtmış olduğumuz 200 derecelik fırında birinci 10 dakika pişirdikten sonra fırın ısısını 180 dereceye düşürerek 40 45 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
10 Dakikada Yumuşacık Mısır Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı