10 Dakikada Yumuşacık Mısır Ekmeği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
10 Dakikada Yumuşacık Mısır Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta
2 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı zerdeçal (İsteğe bağlı)
1 paket kabartma tozu

10 Dakikada Yumuşacık Mısır Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derince bir kabın içerisine yumurta, yoğurt, sıvı yağ, çörek otu, tuz, toz şeker ve zerdeçalı (Rengini daha sarı olması ve yararlı olmasından ötürü ekledim) alarak güzelce mikserle çırpalım.
Un, kabartma tozu ve mısır ununuda ekleyerek çırpmaya edelim.
Baton kalıbımızı margarin yahut tereyağıyla yağlayarak harcımızı eşit biçimde dökelim.
Önceden ısıtmış olduğumuz 200 derecelik fırında birinci 10 dakika pişirdikten sonra fırın ısısını 180 dereceye düşürerek 40 45 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
10 Dakikada Yumuşacık Mısır Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst