SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
10 Dakikada Sütlü Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta(birinin sarısı üzerine)
1.5 tatlı kaşığı şeker
1 5 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
1 paket kabartma tozu
İçi için;
Peynir
Üzeri için;
Haşhaş
10 Dakikada Sütlü Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve kabartma tozu hariçindeki bütün materyalleri alarak çırpalım.
Kabartma tozunu ve azar azar unu ekleyerek kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim.
Ceviz büyüklüğüne hamur kopararak yuvarlayalım elimizle bastırarak iç harcını koyarak büzelim ve yuvarlayalım.
Tepsiye dizerek 180 derece evvelden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirelim.
Fırından çıkan tepsimize bez örterek 5 dakik dinlendirdikten sonra servis edebiliriz afiyet olsun.
10 Dakikada Sütlü Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta(birinin sarısı üzerine)
1.5 tatlı kaşığı şeker
1 5 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
1 paket kabartma tozu
İçi için;
Peynir
Üzeri için;
Haşhaş
10 Dakikada Sütlü Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve kabartma tozu hariçindeki bütün materyalleri alarak çırpalım.
Kabartma tozunu ve azar azar unu ekleyerek kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim.
Ceviz büyüklüğüne hamur kopararak yuvarlayalım elimizle bastırarak iç harcını koyarak büzelim ve yuvarlayalım.
Tepsiye dizerek 180 derece evvelden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirelim.
Fırından çıkan tepsimize bez örterek 5 dakik dinlendirdikten sonra servis edebiliriz afiyet olsun.
10 Dakikada Sütlü Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı