SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
10 Dakikada Poğaça (Pişirmeden Dondurucuya Atabilirsiniz) Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 adet yumurta (sarısı üstüne)
İçi için;
200 gram beyaz peynir
8-10 kısım dereotu
(istediğiniz gereç ile değiştirebilirsiniz)
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
10 Dakikada Poğaça (Pişirmeden Dondurucuya Atabilirsiniz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurt ,süt, yumurta, sıvı yağ, pürüzsüz kıvama gelinceye kadar karıştırılır.
Yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
Çatal ile ezilmiş peynir ve ince kıyılmış dereotu hamura güzelce karıştırılır ve yoğrulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlak hal verilir.
Yağlı fırın tepsisine aralıklı olarak dizilerek üzerine bir adet yumurta sarısı sürülür.
Tercihen susam ya da çörekotu serpilerek 180 derece evvelce ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Pişirmeden buzdolabı poşetinde dondurucuya atabilirsiniz(şekil verdikten sonra).Sonra çıkarıp 10 dakika bekleyip üzerine yumurta sarısı ile pişirebilirsiniz.
10 Dakikada Poğaça (Pişirmeden Dondurucuya Atabilirsiniz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 adet yumurta (sarısı üstüne)
İçi için;
200 gram beyaz peynir
8-10 kısım dereotu
(istediğiniz gereç ile değiştirebilirsiniz)
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
10 Dakikada Poğaça (Pişirmeden Dondurucuya Atabilirsiniz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurt ,süt, yumurta, sıvı yağ, pürüzsüz kıvama gelinceye kadar karıştırılır.
Yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
Çatal ile ezilmiş peynir ve ince kıyılmış dereotu hamura güzelce karıştırılır ve yoğrulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlak hal verilir.
Yağlı fırın tepsisine aralıklı olarak dizilerek üzerine bir adet yumurta sarısı sürülür.
Tercihen susam ya da çörekotu serpilerek 180 derece evvelce ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Pişirmeden buzdolabı poşetinde dondurucuya atabilirsiniz(şekil verdikten sonra).Sonra çıkarıp 10 dakika bekleyip üzerine yumurta sarısı ile pişirebilirsiniz.
10 Dakikada Poğaça (Pişirmeden Dondurucuya Atabilirsiniz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı