10 Dakikada Poğaça (Pişirmeden Dondurucuya Atabilirsiniz)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
10 Dakikada Poğaça (Pişirmeden Dondurucuya Atabilirsiniz) Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 adet yumurta (sarısı üstüne)
İçi için;
200 gram beyaz peynir
8-10 kısım dereotu
(istediğiniz gereç ile değiştirebilirsiniz)
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt

10 Dakikada Poğaça (Pişirmeden Dondurucuya Atabilirsiniz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurt ,süt, yumurta, sıvı yağ, pürüzsüz kıvama gelinceye kadar karıştırılır.
Yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
Çatal ile ezilmiş peynir ve ince kıyılmış dereotu hamura güzelce karıştırılır ve yoğrulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlak hal verilir.
Yağlı fırın tepsisine aralıklı olarak dizilerek üzerine bir adet yumurta sarısı sürülür.
Tercihen susam ya da çörekotu serpilerek 180 derece evvelce ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Pişirmeden buzdolabı poşetinde dondurucuya atabilirsiniz(şekil verdikten sonra).Sonra çıkarıp 10 dakika bekleyip üzerine yumurta sarısı ile pişirebilirsiniz.
10 Dakikada Poğaça (Pişirmeden Dondurucuya Atabilirsiniz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst