SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
10 Dakikada Nutellalı Dolama Katmer Tanımı İçin Materyaller
2 adet baklavalık yufka
2-3 yemek kaşığı nutella
3 yemek kaşığı tereyağı (Eritilecek)
1 kase toz fıstık
1 yemek kaşığı toz şeker (İsteğe bağlı)
10 Dakikada Nutellalı Dolama Katmer Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağı eritilir. Tezgah fırçayla düzgünce yağlanır. Yufkanın biri koyulup fıstık serpiştirilir.
Uzun tarafa kenarlar boş kalacak halde nutella sıkılır. İsterseniz nutella olmayan yerlere toz şeker serpiştirebilirsiniz.
Ben nutellayı çok koyduğum için koymadım. Nutellalı kenarlar kapatılıp rulo biçiminde sarılır.
Tezgah tekrar yağlanır. İkinci yufkaya da tıpkı süreç yapılıp birinci yufkanın etrafına dolanır.
180 derecede kızarana kadar pişirilir.
2 adet baklavalık yufka
2-3 yemek kaşığı nutella
3 yemek kaşığı tereyağı (Eritilecek)
1 kase toz fıstık
1 yemek kaşığı toz şeker (İsteğe bağlı)
10 Dakikada Nutellalı Dolama Katmer Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağı eritilir. Tezgah fırçayla düzgünce yağlanır. Yufkanın biri koyulup fıstık serpiştirilir.
Uzun tarafa kenarlar boş kalacak halde nutella sıkılır. İsterseniz nutella olmayan yerlere toz şeker serpiştirebilirsiniz.
Ben nutellayı çok koyduğum için koymadım. Nutellalı kenarlar kapatılıp rulo biçiminde sarılır.
Tezgah tekrar yağlanır. İkinci yufkaya da tıpkı süreç yapılıp birinci yufkanın etrafına dolanır.
180 derecede kızarana kadar pişirilir.