SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
10 Dakikada Muzlu Magnolia Tanımı İçin Gereçler
Kakaolu bisküvi
1 adet muz
Muhallebi için
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Üzeri için
Boncuk şeker
10 Dakikada Muzlu Magnolia Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle muhallebiyi yaparak başlıyoruz.
Tencereye süt, şeker, yumurta sarısı ve unu alarak çırpıcı ile çırpıyoruz.
1-2 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
Muhallebiyi soğumaya bırakıyoruz. Kabuklanmaması için orta ara karıştırıyoruz.
Bu sırada cuplara bisküviyi parçalayıp alıyoruz. Üzerine ikişer kaşık muhallebi döküyoruz.
Üzerine dilimlediğimiz muzu kenarlara getirerek diziyoruz.
Üzerine kalan muhallebiyi döküyoruz.
En son boncuk şeker ile süsleyip buz dolabında 1 saat bekletiyoruz. Magnolia mız hazır. Çok hafif bir o kadar da lezzetli. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Kakaolu bisküvi
1 adet muz
Muhallebi için
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Üzeri için
Boncuk şeker
10 Dakikada Muzlu Magnolia Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle muhallebiyi yaparak başlıyoruz.
Tencereye süt, şeker, yumurta sarısı ve unu alarak çırpıcı ile çırpıyoruz.
1-2 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
Muhallebiyi soğumaya bırakıyoruz. Kabuklanmaması için orta ara karıştırıyoruz.
Bu sırada cuplara bisküviyi parçalayıp alıyoruz. Üzerine ikişer kaşık muhallebi döküyoruz.
Üzerine dilimlediğimiz muzu kenarlara getirerek diziyoruz.
Üzerine kalan muhallebiyi döküyoruz.
En son boncuk şeker ile süsleyip buz dolabında 1 saat bekletiyoruz. Magnolia mız hazır. Çok hafif bir o kadar da lezzetli. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.