SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
10 Dakikada Mayasız Pişi Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
Sıvı yağ
10 Dakikada Mayasız Pişi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına süt, tuz ve kabartma tozu alınır, biraz karıştırılır.
Akabinde un eklenip yoğrulur ve tezgahta yoğurmaya devam edilir.
Merdane yahut oklava yardımıyla hamur açılır (çok kalın olmayacak).
Bende merdane olduğu için merdane kullandım.
Akabinde küçük karelere kesilir.
Yağı kızmış tavaya hamurlar atılır, hamur kabardığı anda çevrilir.
Servis edebilirsiniz.
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
Sıvı yağ
10 Dakikada Mayasız Pişi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına süt, tuz ve kabartma tozu alınır, biraz karıştırılır.
Akabinde un eklenip yoğrulur ve tezgahta yoğurmaya devam edilir.
Merdane yahut oklava yardımıyla hamur açılır (çok kalın olmayacak).
Bende merdane olduğu için merdane kullandım.
Akabinde küçük karelere kesilir.
Yağı kızmış tavaya hamurlar atılır, hamur kabardığı anda çevrilir.
Servis edebilirsiniz.