Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

10 Dakikada Mayasız Peynirli Pişi (Asla Yağ Çekmez)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
10 Dakikada Mayasız Peynirli Pişi (Asla Yağ Çekmez) Tarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı+2 çorba kaşığı un (2 çorba kaşığı unu sebzeleri ekledikten sonra ekleyip, yoguracagiz.)
1 paket kabartma tozu
Yarım kırmızı kapya biber
1 tutam ince doğranmış maydanoz
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Kızartmak için;
Bolca sıvı yağ

10 Dakikada Mayasız Peynirli Pişi (Asla Yağ Çekmez) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir kaba yumurta, süt ve tuzu alıp, çırpalım.
Ardından kabartma tozu ve 2 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyelim ve yoğurup toparlayalım.
Bu aşamada içerisine minik doğradığımız kapya biber, maydanoz ve ezilmiş beyaz peynirleri ekleyelim.
Bunun üzerine 1 çorba kaşığı unu ekleyip, yavaş yavaş yoğuralım. Elinize hafif yapışıyorsa diğer 1 çorba kaşığı unu ekleyip, hamuru iyice toparlayalım.
Tezgaha bolca un serpip, hamurumuzu üzerine koyup, tekrar hamurun üzerine de un serpelim ve merdaneyle çok inceltmeden ortalama yarım cm kalınlığında açalım.
Açtığımız hamuru ortalama 1 buçuk cm aralıklarla şerit şerit keselim.
Daha sonra kestiğini şeritleri ters yönde 4-5 cm aralıklarla keselim. Yani çubuk şekli vermiş olacağız.
Kenarlarda kalan hamurları tekrar toparlayıp, kesebilirsiniz.
Tavamıza yağı alalım ve iyice ısıtalım.
Daha sonra ocağımızı orta ateşe alıp, bu ayarda hamurlarımızı bu ayarda önlü arkalı kızartalım.
Kızaran pişileri peçetenin üzerine alıp,. Yağını alalım. Dilediğiniz gibi servis edip, afiyetle yiyebilirsiniz. .
10 Dakikada Mayasız Peynirli Pişi (Asla Yağ Çekmez) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst