SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
10 Dakikada Kabak Tarator Tanımı İçin Malzemeler
Orta uzunluk 4/5 adet kabak
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
1 avuç ceviz
Üzerinin karamelize soğanı için
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
10 Dakikada Kabak Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kabakların kabukları soyulur isterseniz rende isterseniz soyucu ile yapın.
Bir tencereye zeytinyağını alın.
Üzerine kabakları ek edin tuz karabiber ek edin pişene kadar soteleyin.
Diğer bir tencereye küp küp doğranmış kuru soğan şeker ve yağı alın karamelize olana kadar soteleyin.
Kenara alın bir kasede yoğurt sarımsak ek edin.
Pişen kabakların üzerine ek edin yavaş yavaş karıştırarak birbirine yedirin.
Servis tabağına alın.
Üzerine kırmızı yağı yapın yani bir yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı toz kırmızı biber kabağın üzerine çukurlar yapın yağı gezdirin cevizleri serpiştirin Yapacak olan herkese afiyet olsun. Not :bu ortada kabakları tencerede kapağı kapatmadan pişirin.
10 Dakikada Kabak Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Orta uzunluk 4/5 adet kabak
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
1 avuç ceviz
Üzerinin karamelize soğanı için
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
10 Dakikada Kabak Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kabakların kabukları soyulur isterseniz rende isterseniz soyucu ile yapın.
Bir tencereye zeytinyağını alın.
Üzerine kabakları ek edin tuz karabiber ek edin pişene kadar soteleyin.
Diğer bir tencereye küp küp doğranmış kuru soğan şeker ve yağı alın karamelize olana kadar soteleyin.
Kenara alın bir kasede yoğurt sarımsak ek edin.
Pişen kabakların üzerine ek edin yavaş yavaş karıştırarak birbirine yedirin.
Servis tabağına alın.
Üzerine kırmızı yağı yapın yani bir yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı toz kırmızı biber kabağın üzerine çukurlar yapın yağı gezdirin cevizleri serpiştirin Yapacak olan herkese afiyet olsun. Not :bu ortada kabakları tencerede kapağı kapatmadan pişirin.
10 Dakikada Kabak Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı