SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
10 Dakikada Islak Kartopu Kurabiye (Pamuk Gibi Nemli) Tarifi İçin Malzemeler
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 su bardağı hindistan cevizi
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
3-3.5 su bardağı un (yoğurdukça kontrollü)
Şerbeti :
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı şeker
Üzerine :
Hindistan cevizi
10 Dakikada Islak Kartopu Kurabiye (Pamuk Gibi Nemli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti için su ve şeker tencerede çırpılır. Daha sonra ocağa alınarak kaynamadan ısıtılıp kapatılır.
Yoğurma kabına un hariç malzemeler alınarak yoğrulur.
Kontrollü olarak elenerek un eklenir.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamur elde dağılmadan yuvarlanıyorsa kıvamı olmuştur.
Hamurdan cevizden küçük parçalar alınır, yuvarlanıp çok hafif bastırılır ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Tüm hamurlar aynı şekilde dizildikten sonra 180 derece önceden ısıtılan fırına verilir.
Üzeri beyaz olacak şekilde pişirilir.
Kurabiyenin 4 dakika sonra ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbete atılır ve 15 saniye tutulur.
Yayvan bir kaba alınan hindistan cevizine bulanarak servis edilir.
Afiyet olsun
10 Dakikada Islak Kartopu Kurabiye (Pamuk Gibi Nemli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 su bardağı hindistan cevizi
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
3-3.5 su bardağı un (yoğurdukça kontrollü)
Şerbeti :
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı şeker
Üzerine :
Hindistan cevizi
10 Dakikada Islak Kartopu Kurabiye (Pamuk Gibi Nemli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti için su ve şeker tencerede çırpılır. Daha sonra ocağa alınarak kaynamadan ısıtılıp kapatılır.
Yoğurma kabına un hariç malzemeler alınarak yoğrulur.
Kontrollü olarak elenerek un eklenir.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamur elde dağılmadan yuvarlanıyorsa kıvamı olmuştur.
Hamurdan cevizden küçük parçalar alınır, yuvarlanıp çok hafif bastırılır ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Tüm hamurlar aynı şekilde dizildikten sonra 180 derece önceden ısıtılan fırına verilir.
Üzeri beyaz olacak şekilde pişirilir.
Kurabiyenin 4 dakika sonra ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbete atılır ve 15 saniye tutulur.
Yayvan bir kaba alınan hindistan cevizine bulanarak servis edilir.
Afiyet olsun
10 Dakikada Islak Kartopu Kurabiye (Pamuk Gibi Nemli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı