SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
10 Dakikada Hazırla At Fırına Fırında Tavuk Patates Tanımı İçin Malzemeler
1-1,5 kg tavuk baget
3 adet orta uzunluk patates
2 adet yeşil biber
8-9 adet çeri domates
1-2 diş sarımsak
Sosu için;
1,5 su bardağı sıcak su
Yarım yemek kaşığı tereyağ ( 3 yemek kaşığı zeytinyağ/sıvı yağ da kullanılabilir)
1 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber,pulbiber,kırmızı toz biber,kekik (baharat oranını damak tadınıza nazaran belirleyin)
Tuz
10 Dakikada Hazırla At Fırına Fırında Tavuk Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk bagetleri yıkayarak sularını süzelim ve üzerlerine bir kaç derin çizikler atarak fırın kabına yerleştirelim.
Patateslerin kabuğu soyalım elma dilimi formunda keserek tavukların ortalarına yerleştirelim ,sarımsağı da ister rendeleyerek dilersenizde küçük doğrayarak ortalara yerleştirelim.
Üzerine domatesleri ve iki üç eşit kesime kestiğimiz yeşil biberleri yerleştirelim.
Sosu için bir kasede sıcak suyun içine salça ,baharatlar,tuz ve tereyağ koyalım tereyağ eriyene kadar karıştıralım ve bu sosu tepsinin her tarafına gezdirelim (tereyağ yerine zeytinyağ/sıvı yağda koyulabilir).
Fırın kağıtının kolay hal alması için su ile ıslatalım ve tepsinin üzerini kapatalım.
200 derece evvelden ısıtılmış alt üst ayar fırında evvel üzeri kapalı 20 dk pişirelim.
Sonra fırın kağıtını tepsinin üzerinden alarak yemeğimizi tekrar fırına vererek pişirelim.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .
10 Dakikada Hazırla At Fırına Fırında Tavuk Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1-1,5 kg tavuk baget
3 adet orta uzunluk patates
2 adet yeşil biber
8-9 adet çeri domates
1-2 diş sarımsak
Sosu için;
1,5 su bardağı sıcak su
Yarım yemek kaşığı tereyağ ( 3 yemek kaşığı zeytinyağ/sıvı yağ da kullanılabilir)
1 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber,pulbiber,kırmızı toz biber,kekik (baharat oranını damak tadınıza nazaran belirleyin)
Tuz
10 Dakikada Hazırla At Fırına Fırında Tavuk Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk bagetleri yıkayarak sularını süzelim ve üzerlerine bir kaç derin çizikler atarak fırın kabına yerleştirelim.
Patateslerin kabuğu soyalım elma dilimi formunda keserek tavukların ortalarına yerleştirelim ,sarımsağı da ister rendeleyerek dilersenizde küçük doğrayarak ortalara yerleştirelim.
Üzerine domatesleri ve iki üç eşit kesime kestiğimiz yeşil biberleri yerleştirelim.
Sosu için bir kasede sıcak suyun içine salça ,baharatlar,tuz ve tereyağ koyalım tereyağ eriyene kadar karıştıralım ve bu sosu tepsinin her tarafına gezdirelim (tereyağ yerine zeytinyağ/sıvı yağda koyulabilir).
Fırın kağıtının kolay hal alması için su ile ıslatalım ve tepsinin üzerini kapatalım.
200 derece evvelden ısıtılmış alt üst ayar fırında evvel üzeri kapalı 20 dk pişirelim.
Sonra fırın kağıtını tepsinin üzerinden alarak yemeğimizi tekrar fırına vererek pişirelim.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .
10 Dakikada Hazırla At Fırına Fırında Tavuk Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı