SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
10 Dakikada Çıtır Çıtır Peynirli Kalem Börek Tanımı İçin Materyaller
2 adet hazır yufka
Böreklik taze peynir
Kızartmak için:
Sıvı yağ
10 Dakikada Çıtır Çıtır Peynirli Kalem Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yufka üçgen biçiminde 12 eş modüle bölünür.
Peynir karıştırılarak iç harcı hazır edilir.
Her üçgen yufkanın alt ucuna bir kaşık dolusu kadar peynir harcı yayılır.
Yufkanın kenarlar gereç dökülmemesi için içe hakikat bükülür ve yufka rulo formunda sarılır.
Uç kısmı su ile yavaşça ıslatarak kapatalım, börekleriniz açılmasın.
Hazırlanan börekleri kızgın yağda çevirerek kızartalım. Sıcak sıcak servis edelim. Deneyenlere afiyet olsun.
2 adet hazır yufka
Böreklik taze peynir
Kızartmak için:
Sıvı yağ
10 Dakikada Çıtır Çıtır Peynirli Kalem Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yufka üçgen biçiminde 12 eş modüle bölünür.
Peynir karıştırılarak iç harcı hazır edilir.
Her üçgen yufkanın alt ucuna bir kaşık dolusu kadar peynir harcı yayılır.
Yufkanın kenarlar gereç dökülmemesi için içe hakikat bükülür ve yufka rulo formunda sarılır.
Uç kısmı su ile yavaşça ıslatarak kapatalım, börekleriniz açılmasın.
Hazırlanan börekleri kızgın yağda çevirerek kızartalım. Sıcak sıcak servis edelim. Deneyenlere afiyet olsun.