10 Dakikada Bezirgani Mezesi (Kuru Biberli)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
10 Dakikada Bezirgani Mezesi (Kuru Biberli) Tarifi İçin Malzemeler
15-20 adet kuru biber
Dilerseniz biraz kuru domates
1 tane orta boy kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarımdan az limon suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
Üstüne:
Tercihen yoğurt

10 Dakikada Bezirgani Mezesi (Kuru Biberli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle biberler 7 dakika kadar su ile haşlanır.
Haşlandıktan sonra tohumları temizlenerek ince ince kıyılır.
Soğan küçük küpler halinde doğrandıktan sonra yarım çay bardağı zeytinyağında kavrulur. Diriliğini kaybedince içine salça eklenir.
Daha sonra biberler eklenerek 5 dakika daha sotelenir ve alınır.
Maydanoz ince ince kıyılır. Biraz soğuyan mezeye nar ekşisi ve isteğe bağlı limon suyu ekledikten sonra maydanozlar da koyulup harmanlanır.
Servis tabağına alınarak üzeri süslenir ve yoğurt eşliğinde servis edilir.Afiyet olsun
10 Dakikada Bezirgani Mezesi (Kuru Biberli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst