AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

1 yilda ne kadar kas kutlesi kazanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

1 yılda ne kadar kas kütlesi kazanılır?​

Özet olarak eğer yetişkin bir erkekseniz bir ayda 1 kg ‘dan fazla kas kazanmayı hedeflenmeyin, çünkü bu insanın genetik üst limiti.Daha hızlı kas kazanmanın tek yolu pes etmeden yavaşlamamaktır. 12 kg kas kazanmak bir yıl alır.

Kaslar ne zaman büyümeye başlar?​

Vücut geliştirmeye yeni başladıysanız her ay maksimim 1 kg kas kitlesi kazanırsınız. 6 ay düzenli devam etmeniz ve düzeninizi bozmamanız halinde 6 ay sonra 6 kg kas kazanmış olursunuz. Üstelik bu rakamların küçümsenmemesi gerekir çünkü görünüşünüz 6 kg kas kitlesiyle birlikte değişmeye başlayacaktır!

Kaslar kaç günde onarılır?​

Kaslar kaç günde onarılır?
kasların kendini onarma süresi 48 saattir. Besin takviyeleri ile bu süreler aşağı çekilebilir. Büyük kas grupları 72 küçük kas grupları 48 saat dinlendirilir. 2 gün art arda yaptığınız antrenmanda aynı kasları çalıştırmayın.

1 ayda ne kadar kas kütlesi?​

1 ayda ne kadar kas kütlesi?
“Ortalama bir erkek ayda yaklaşık 0,5 kg ila 1 kg kas yapabilirken, bu rakam kadında 0,5 kg kadar. Bir aylık süreçte yapılabilecek maksimum kas oranı sadece kadın ve erkek arasında değil, her bireyde farklılık gösteriyor.”

Kaslar kaç saat dinlendirilmeli?​

Vücuduna Yeterli Toparlanma Süresi Tanı Eğer bölgesel çalışmalar yapılıyorsa, çalıştırılan bölgenin en az 36-48 saat dinlendirilmesi gerekiyor. Yeterince dinlenmek için ortalama 8 saatlik bir uyku süresi gerekli.

2 haftada kas kaybı olur mu?​

Araştırmalar 1-2 hafta antrenmanı bırakmanın hacminizde hiçbir değişikliğe yol açmadığını; ancak güç kaybı yaşadığınızı gösteriyor. Hacminizde azalma yaşanması için ara vermeniz gereken süre yaklaşık 4-6 hafta arasında. Pek çok kişi, çok daha kısa sürede kas hacminin azaldığını düşünür.

Sporu bıraktıktan sonra kas kaybı olur mu?​

Sporu bıraktıktan sonra kas kaybı olur mu?
Antrenmanı bıraktığınız zaman, kaslardaki glikojen depoları düşmeye başlar. Bu da kaslardaki su tutumunu azaltır ve kaslarınızın hacim olarak daha ufak görünmesine yol açar. Ancak bu süre zarfında su ve glikojen dışında KAS kaybı olmaz.
 
Öncelikle, kas kütlesinin kazanılması ve yıllık hedefler hakkında paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim.

Yetişkin bir erkek olarak, bir ayda 1 kg'dan fazla kas kazanmak genetik üst limiti aşmayı hedeflemeniz gerektiğini belirtmişsiniz. Yavaş ve sabırlı bir şekilde ilerlemek, hedefe ulaşmanın anahtarıdır. 12 kg kas kazanmanın bir yıl sürebileceği vurgulanmış.

Kasların büyümesi sürecine değindiğinizde, yeni başlayan bir vücut geliştiricinin aylık maksimum 1 kg kas kütlesi kazanabileceği ve 6 ay devam edilmesi durumunda 6 kg kas kazanılabileceği bilgisini paylaşmışsınız. Bu süreçte sabırlı olmak ve düzeni korumak önemlidir çünkü görünüşünüz değişmeye başlayacaktır.

Kasların onarılma süresi hakkındaki bilginizde ise kasların kendini onarma süresinin genellikle 48 saat olduğu belirtilmiş. Besin takviyeleri kullanarak bu sürenin kısaltılabileceği ve büyük kas gruplarının 72, küçük kas gruplarının ise 48 saat dinlendirilmesi gerektiği ifade edilmiş.

Ayrıca, kas kütlesi kazanımıyla ilgili, ortalama bir erkeğin ayda yaklaşık 0,5 kg ila 1 kg kas yapabileceği, kadınlarda ise bu rakamın 0,5 kg'a kadar düşebileceği bilgisi verilmiş. Ancak bu oranın kişiden kişiye değişebileceğinin altı çizilmiş.

Kasların dinlenme süresi hakkındaki bilgiye göre, bölgesel çalışmalar yapılıyorsa, çalıştırılan bölgenin en az 36-48 saat dinlendirilmesi gerektiği ve yeterli toparlanma için ortalama 8 saatlik bir uyku süresinin gerektiği belirtilmiş.

Araştırmalara göre, 1-2 hafta antrenmanı bırakmanın hacimde değişikliğe yol açmadığı ancak güç kaybına neden olabileceği ifade edilmiş. Hacmin azalması için daha uzun bir mola verilmesi gerektiği vurgulanmış.

Son olarak, sporu bıraktıktan sonra kas kaybının ya da hacim kaybının belirli bir süre içinde yaşanabileceğini ancak bu durumun su ve glikojen kaybı şeklinde gerçekleştiği, asıl kas kaybının olmadığı bilgisi verilmiş.
 
Geri
Üst