1 yilda kac gun ucretsiz izin?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
250.424
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

1 yılda kaç gün ücretsiz izin?​

Ücretsiz izin şartları ve süreleri, 4857 Sayılı İş Kanunu ile korumaya alınmıştır. İşveren, işlerinin azalmasından dolayı kendi iş yerini korumak amacıyla çalışanı ücretsiz izne çıkarabilir. Bu ücretli izni, işveren çalışanına yazılı olarak bildirmek zorundadır. Bu süre en fazla 3 ay olarak belirlenmiştir.

Iş veren ne kadar süre ücretsiz izin verebilir?​

Madde metninde belirtilen altı aylık süre azami bir süredir. Başka bir deyişle kadın işçinin, daha kısa bir süre için ücretsiz izin talep etmesi mümkündür. İşverenin altı aya kadar istenen ücretsiz izinde takdir hakkı yoktur.

Taşeron işçilerin ücretsiz izin hakkı var mı?​

Taşeron işçilerin ücretsiz izin hakkı var mı?
D- Ücretsiz Mazeret İzni: İşçinin talep etmesi ve mazeretinin makul görülmesi halinde işverence yılda 45 (kırkbeş) güne kadar verilebilir, 696 sayılı KHK uyarınca sürekli işçi kadrosuna geçen işçilerimizin refakat izni dahil yukarıda ki hükümlerde belirtilenlerden başka izin hakları bulunmamaktadır.

Hafta sonları ücretsiz izinden sayılır mı?​

Hafta sonları ücretsiz izinden sayılır mı?
İşveren tarafından yıl içinde verilmiş bulunan diğer ücretli ve ücretsiz izinler veya dinlenme ve hastalık izinleri yıllık izne mahsup edilemez. Yıllık ücretli izin günlerinin hesabında izin süresine rastlayan ulusal bayram, hafta tatili ve genel tatil günleri izin süresinden sayılmaz.

1 ay ücretsiz izin olur mu?​

Ücretsiz İzin Süresi Ne Kadar? Aylıksız izin teklifinde, süre belirtilmesini şart koşacak herhangi bir düzenleme kanunda yoktur. Tarafların anlaşması halinde istenildiği kadar aylıksız izin süresi belirlenebilecektir. Pandemi sonrasında ise kanunla 3 aylık izin süresi belirlenmiş olsa da bu süreler 4 kez uzatılmıştır.

Ücretsiz izin hakkı kaç yıl?​

E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.

Bayramda ücretsiz izin verilir mi?​

Bayramda ücretsiz izin verilir mi?
İş sözleşmesinde hüküm bulunmayan işçi, yazılı olarak da rıza vermemişse bayram ve genel tatil günlerinde çalıştırılamaz. İşveren, ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışmayan işçilerin ücretini tam ödüyor. Bu günlerde çalışan işçilere ise her gün için ayrıca bir günlük ücret ödenmesi gerekiyor.

Ücretsiz izinden erken dönülebilir mi?​

Ücretsiz izinden erken dönülebilir mi?
F) Aylıksız izin süresinin bitiminden önce mazereti gerektiren sebebin ortadan kalkması hâlinde, on gün içinde göreve dönülmesi zorunludur. Aylıksız izin süresinin bitiminde veya mazeret sebebinin kalkmasını izleyen on gün içinde görevine dönmeyenler, memuriyetten çekilmiş sayılır.

Öğretmen 1 ay ücretsiz izin alabilir mi?​

A) Memura, 105 inci maddenin son fıkrası uyarınca verilen iznin bitiminden itibaren, sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, istekleri üzerine on sekiz aya kadar aylıksız izin verilebilir.

Öğretmen 1 yıl ücretsiz izin alabilir mi?​

2 ay ücretsiz izin alınır mı?​

2 ay ücretsiz izin alınır mı?
Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar ücretsiz izin verilebilir.
 
Ücretsiz izin konusunda detaylı bilgiler vermek için buradayım.

1 yılda kaç gün ücretsiz izin alabileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Ücretsiz izin süresi, genellikle işverenin takdirine bağlı olarak belirlenir ancak kanunen en fazla 3 ay (90 gün) olarak belirlenmiştir. İşvereniniz, işlerinin azalması veya diğer sebeplerle sizi ücretsiz izne çıkarmak istediğinde bu süreyi dikkate almak zorundadır.

Taşeron işçilerin de ücretsiz izin hakkı bulunmaktadır. Ücretsiz mazeret izni kapsamında, işçi talep etmesi ve mazeretinin makul görülmesi durumunda işveren tarafından yılda 45 güne kadar ücretsiz izin verilebilir. Ancak taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçtikten sonra bu haktan yararlanamayacakları belirtilmektedir.

Ücretsiz izin süreleri genelde işverenin ve işçinin anlaşmasına bağlı olarak belirlenir. Kanunda belirli bir aylıksız izin süresi bulunmamakla birlikte, tarafların anlaşması doğrultusunda istenilen sürede ücretsiz izin alınabilir. Örneğin, sağlık sorunları veya özel durumlar nedeniyle talep edilen 1 aylık ücretsiz izin de mümkün olabilir.

Ücretsiz izin hakkı yıllara yayılabilir. Özellikle memurlar için belirli hizmet süresini tamamlayan ve isteği halinde toplam bir yıla kadar aylıksız izin alabilme hakkı bulunmaktadır. Bu hakkın kullanılabilmesi için belirli şartları yerine getirmek gerekebilir.

Ücretsiz izinler genellikle belirli sürelerle sınırlıdır ancak mazeret gerektiren sebeplerin ortadan kalkması durumunda erken dönüş yapılabilir. Mazeretin giderilmesini takiben on gün içinde işe geri dönülmesi gerekmektedir, aksi takdirde memuriyetten çekilmiş sayılabilirsiniz.

Eğitim sektöründe çalışan öğretmenler de belirli şartlar sağlandığında aylıksız izin alabilirler. Örneğin, 18 aya kadar aylıksız izin talep edebilirler. Ancak her durum özel koşullara bağlı olarak değerlendirilmelidir.

Sonuç olarak, ücretsiz izin konusunda haklarınızı ve sınırlamaları iyi bilmek önemlidir. Kanuni düzenlemelere uygun olarak işvereninizle iletişim halinde olmanız ve gerekli prosedürleri takip etmeniz önemlidir.
 
Geri
Üst