1 yil dolmadan becayis yapilir mi?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

1 yıl dolmadan becayiş yapılır mı?​

Becayiş İçin 1 Yıl mı Beklemek Gerekir? 657 DMK’nın 73. maddesinde süre konusunda bir sınırlama yapılmamıştır. Dolayısı ile her kamu kurumu bu süreyi kendi iç yönergelerinde süre şartına bağlayabilir. 4B’li personel için 1 yıl süre şartı vardır.

Yer değiştirme suretiyle atanma ne demek?​

Yer değiştirme suretiyle atanma ne demek?
b) Yer değiştirme suretiyle atamalar, ekonomik, sosyal, kültürel ve ulaşım şartları yönünden benzerlik ve yakınlık gösteren iller gruplandırılmak suretiyle oluşturulan bölgeler arasında yapılır. c) Bu atamalarda, memurların bölgeler arasında adil ve dengeli dağılmasını sağlamak esastır.

Olağanüstü mazeret nedir?​

Olağanüstü mazeret nedir?
4857 sayılı İş Kanunu tarafından, işçinin yaşamış olduğu olağanüstü bir durumundan dolayı verilmiş olan ücretli izne mazeret izni denmektedir. Yıllık izin dışında kullanılan mazeret izni işçilerin kamu kurumlarında yer alan idari izinle karıştırılmamalıdır.

4 b li ile kadrolu becayiş yapabilir mi?​

4/b’lilerde hizmet bölge grupları dikkate alınmadan her yere becayiş yapılabiliyordu, Kadrolularda sadece çalışılan ilin bölgesi aynı olan illerle becayiş yapılabilmektedir. Becayiş başvurusu yapan ve bekleyenler de kadroya alınmak üzere 1 ay içinde başvurularını yapacaklardır.

Memurun yer değiştirme Suretiyle atanamayacağı hizmet yerleri maddesi kaldırıldı mı?​

Memurun yer değiştirme Suretiyle atanamayacağı hizmet yerleri maddesi kaldırıldı mı?
Memurun Yer Değiştirme Suretiyle Atanamayacağı Hizmet Yerlerini düzenleyen 15’inci maddesi yürürlükten kaldırılarak birçok yöneticinin nüfusa kayıtlı olduğu ile veya nüfusa kayıtlı olmamakla birlikte, en az 15 yıl müddetle devamlı olarak ikamet ettikleri ile atanmalarının önündeki engeller kaldırılmıştır.

2 derece ölüm izni kaç gün?​

2 derece ölüm izni kaç gün?
Ölüm izninin süresi, kamu ve özel sektöre göre farklılık göstermektedir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu madde 104/B düzenlemesine göre 7 günlük izin hakkı verilir. 4857 sayılı İş Kanunu ek madde 2 düzenlemesine göre ise özel sektör çalışanına 3 günlük izin hakkı verilir.

Sözleşmeli ile kadrolu imam becayiş yapabilir mi?​

Buna göre, “Aynı unvandaki sözleşmeli personelin kurum içi karşılıklı yer değiştirme talepleri, pozisyonunun vizeli olduğu birimde (il/ilçe) fiilen en az bir yıl çalışmış olması” şartına bağlanmıştır. Bir başka deyişle Muş’a atanan bir Kur’an Kursu öğreticisi 1 yıl çalışmadıkça becayiş talebinde bulunamayacaktır.

4 b lilerin tayin hakkı var mı?​

4 b lilerin tayin hakkı var mı?
4 b sözleşmeli personel tayin hakkı sadece kurum içi tanınmıştır. Bu sebeple sözleşmeli personelin tayin talebinde bulunması için görev yaptığı kurumun birden fazla ilde veya ilçede birimi olması gereklidir. Aksi takdirde tayin talebinde bulunamaz.

4d becayiş hakkı var mı?​

4d becayiş hakkı var mı?
Buna göre 4/D sürekli işçiler, memurlarda olduğu gibi mazerete dayalı olarak tayin hakkına sahip olabilecek. Eş durumu, sağlık ve özür gibi mazeretleri olan işçiler, kendi kurumlarında iller arasında yer değiştirebilecekler.
 
Merhaba,

1 yıl dolmadan becayiş yapılıp yapılamayacağı konusunda bahsedilen mevzuatlara göre 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 73. maddesinde süre konusunda bir sınırlama yapılmamıştır. Ancak, her kamu kurumu kendi iç yönergelerinde bu süreyi belirleyebilir. Örneğin, 4B'li personeller için genellikle 1 yıl çalışma süresi şartı aranmaktadır.

Yer değiştirme suretiyle atanma, ekonomik, sosyal, kültürel ve ulaşım şartları yönünden benzerlik ve yakınlık gösteren iller gruplandırılarak yapılan atamaları ifade eder. Bu atamalarda, memurların bölgeler arasında adil ve dengeli bir şekilde dağılımının sağlanması esastır.

Olağanüstü mazeret ise işçinin yaşadığı beklenmedik bir durumdan dolayı verilen ücretli izni ifade eder. Yıllık izin dışında kullanılan mazeret izni, işçilerin kamu kurumlarındaki idari izinlerle karıştırılmamalıdır.

4B'li personellerde hizmet bölge grupları dikkate alınmadan her yere becayiş yapılabilirken, kadrolularda sadece çalışılan ilin bölgesi aynı olan illerle becayiş yapılabilmektedir. Becayiş başvurusu yapan ve bekleyenler kadroya alınmak üzere 1 ay içinde başvurularını yapmalıdır.

Memurun yer değiştirme suretiyle atanamayacağı hizmet yerleri maddesi kaldırılarak, yöneticilerin nüfusa kayıtlı olduğu ile veya en az 15 yıl müddetle devamlı olarak ikamet ettikleri ile atanmalarının önündeki engeller kaldırılmıştır.

Ölüm izninin süresi, kamu ve özel sektöre göre farklıdır. Devlet Memurları Kanunu'na göre 2 derece ölüm izni için 7 günlük izin hakkı verilirken, İş Kanunu'na göre bu süre 3 gündür.

Sözleşmeli ve kadrolu imamlar arasında becayiş yapılabilmesi için aynı unvandaki sözleşmeli personelin kurum içinde en az bir yıl çalışmış olması gerekmektedir.

4B'li personellerin tayin hakkı sadece kurum içinde tanınmış olup, sözleşmeli personellerin tayin talebinde bulunabilmesi için görev yaptığı kurumun birden fazla ilde veya ilçede biriminin olması gerekmektedir.

4/D sürekli işçiler, mazerete dayalı olarak tayin hakkına sahiptir. Eş durumu, sağlık ve özür gibi mazeretleri olan işçiler, kendi kurumlarında iller arasında yer değiştirebilirler.
 
Geri
Üst