1 yasindaki Japon baligi kac cm olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
256.279
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

1 yaşındaki Japon balığı kaç cm olur?​

Japon Balığı Büyüme Hızı Japon balığı, yaşamlarının ilk birkaç ayında en hızlı büyüme performansını göstererek yılda yaklaşık 2,5 cm büyür.

Akvaryumdaki balıklar neden ölüyor?​

Bir akvaryum, sağlıklı balıkları desteklemek için uygun kimyayı geliştirmeden önce, sudaki yoğun nitrat ve amonyum konsantrasyonları ile ölümcül olabilir. Zamanla sudaki doğal bakteriler bu kirleticileri dengeleyecektir, ancak bu denge sağlanana kadar süs balıkları beklenmedik şekilde ölebilir.
Akvaryumda balıklar neden hep bir yerde toplanıyor?
Makrakantalar ışığı hiç sevmezler bu yüzden en az ışık alan bölgelerde vakit geçirirler, ancak aydınlatma sisteminiz diğer balıkları dahi rahatsız edebilecek kadar yüksek ışık veriyorsa belkide bu nedenle bir bölgede toplanıyor olabilirler.
Yeni akvaryuma balık ne zaman konur?
Akvaryumcunuzdan yeni aldığınız balık eğer yeni gelmişse muhtemelen 2-3 gündür açtır. Eğer bu balıklara diğer balıklarınıza verdiğiniz miktarda yem verirseniz büyük ihtimalle balıklarınızdan bir kısmı ya hastalanacak yada ölecektir.

Akvaryum suyu ne zaman oturur?​

Bir akvaryumda suyun oturması 45-90 günlük bir olaydır.

Japon balıkları kaç santime kadar büyür?​

Japon balığının ömrü de boyu da son derece uzundur. Gerekli yaşam koşulları sağlandığı takdirde tek kuyruklu Japon balığının boyu 25-30 santimi bulabilir. Japon balığının diğer türlerinin de 20 santime kadar büyüdükleri bilinmektedir.
Balıkların kaç yaşında olduğunu nasıl anlarız?
Bir yıllık yaşam boyunca, 2 kat sklerit ortaya çıkar – büyük ve küçük. Büyük sklerit, balığın aktif büyüme dönemini, küçük olan ise yaşanan sonbahar-kış dönemini gösterir. Çift sklerit sayısını doğru bir şekilde belirlerseniz, balığın yaşını kolayca belirleyebilirsiniz.
Akvaryumda balık ölürse ne yapılmalı?
Sadece akvaryumu temizleyip suyu değiştirmen anında balığı kurtarmanı sağlayabilir.
- Suyu temizleyip yeni su koyarken balığını ayrı bir akvaryuma koy.
- Bakteri oluşmasını önlemek için akvaryumu haftada bir temizlemelisin.
- Suyun %15’ini dök, çakılların tümünü ve bulduğun tüm yosunu çıkart.
- Suya hiç kimyasal ekleme.
Dışarıdan aldığımız balıkları suyu ile birlikte bir kabın içine koyuyoruz ardından akvaryumun içinden hava hortumu ile kabın içine damla damla su akıtıyoruz bu sayede yeni aldığımız balıklar hem suyun ısısına hemde bizim suyumuzdaki olan bakterilere karşı yavaş yavaş alışıyor.
Bi pipo filtre iş görür 10 günde bir suyunu %30 döküp dinlenmiş su eklersin dip bakımı yapabilirsen ayda bir oda iyi olur.
 
Geri
Üst