AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

1 sinifta ogrenci nasil birakilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

1 sınıfta öğrenci nasıl bırakılır?​

Bırakmak için en basit ve önemli olanı veli isteği. Sene sonunda veliden dilekçe alın öğrencimin sınıf tekrarı yapmasını istiyorum diye. Dönem içinde ise bunu ispat edecek gözlem formları olsun elinizde. Karnede de ana dersler geliştirilmeli şeklinde olursa sıkıntı çıkmaz.

2 sınıfta öğrenci birakilir mi?​

İlkokula giden öğrenciler için sınıfta kalma sistemi uygulanmıyor. İkokul 1,2,3 ve 4. sınıflarda sınıfta kalma yok.
Sınıfta kalmak nasıl olur?​
2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak. Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar ve 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak. – Yıl sonu başarı puanı 50’nin altında olan öğrenciler sınıfta kalır.

Sınıf tekrarı gerektiren durumlar nelerdir?​

Sınıf tekrarı gerektiren durumlar nelerdir?
Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar ve 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak. Lisede devam zorunluluğu da bulunuyor. Okula mazeretsiz şekilde devam etmeyen öğrenciler sınırı aştıklarında sınıf tekrarı yapacaklardır.

Ortaokulda sınıf tekrarı nasıl yapılır?​

Ortaokulda sınıf tekrarı nasıl yapılır?
Geçtiğimiz yıl koronavirüs salgını sebebiyle ortaokullarda sınıfta kalma uygulanmamıştı. 2021-2022 eğitim öğretil yılında 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yılsonu ortalaması 50’nin altında olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.

Lisede kaç kere kalma hakkı var?​

Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılır.

Sürekli devamsız öğrenci sınıfta kalır mı?​

Öğrencilerin ölçme ve değerlendirme uygulamalarında özellikle seçmeli derslerde karışıklıkların oluşmasını önlemek için öğrenci nakil işlemleri bugün mesai saati bitimiyle kapatılacak. Sürekli devamsız durumda bulunan öğrenciler belirlenerek sınıf tekrarına kalmaları sağlanacak.
Ilkokullarda devamsızlık var mı?​
İlkokulda Milli Eğitim Bakanlığı devamsızlık konusunda bir gün sınırı koymamıştır. Tabi ki bu öğrencinin devamsızlık hakkı sınırsız demek değildir. Yani 1.sınıfta, 2.sınıfta, 3.sınıfta, 4.sınıfta devamsızlık hakkı yoktur. Öğrenciler uzun süre okula gelmezse okul idaresi duruma hemen müdahale etmektedir.

Lisede 4 zayıfla sınıfta kalınır mı?​

Lisede 4 zayıfla sınıfta kalınır mı?
LİSEDE KAÇ ZAYIFLA SINIFTA KALINIR? 2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.

Sınıf geçmenin şartları nelerdir?​

Sınıf geçmenin şartları nelerdir?
Doğrudan sınıf geçme MADDE 57- (1) a) Tüm derslerden başarılı olan, b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer.

Devamsızlıktan sınıfta kalma var mı?​

Öğrenciler Devamsızlıktan Sınıf Tekrarına Kalabilir! Normal şartlar altında lisede özürsüz devamsızlık hakkı 10 gün ile sınırlıdır. Lise öğrencilerinin özürlü olarak en fazla 20 gün devamsızlık yapabilir. Bu sınırı aşan adaylar sınıf tekrarına kalabilirler.

5 sınıfta sınıf tekrarı var mı?​

Ortaokulda doğrudan sınıfta kalma yok. Ortaokullarda herhangi bir dersten yıl sonu puanı 45’ten az olan öğrencilerin sınıfı geçmesi veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu karar veriyor.

Merhaba! Sınıf bırakma ve sınıfta kalma konularında detaylı bilgiler vermek isterim:

1. **1. Sınıfta Öğrenci Nasıl Bırakılır?**
- 1. sınıftaki bir öğrenciyi bırakmak istiyorsanız, velinin yazılı talebi önemlidir. Sene sonunda veliden dilekçe alarak öğrencinin sınıf tekrarı yapmasını isteyebilirsiniz. Ayrıca dönem içinde, öğrencinin performansını ispat edecek gözlem formlarını tutmak ve karnesinde geliştirilmesi gereken alanları belirtmek de önemlidir.

2. **2. Sınıfta Öğrenci Bırakılır mı?**
- İlkokula giden öğrenciler için sınıfta kalma sistemi genel olarak uygulanmamaktadır. İlkokulun 1., 2., 3. ve 4. sınıflarında sınıfta kalma durumu söz konusu değildir.

3. **Sınıfta Kalmak Nasıl Olur?**
- 2021-2022 Eğitim Öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması bulunmaktadır. Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50'nin altında olan ve 3 dersten fazla kalan öğrenciler doğrudan sınıf tekrarı yaparlar.

4. **Sınıf Tekrarı Gerektiren Durumlar Nelerdir?**
- Lisedeki sınıf tekrarı gerektiren durumlar genellikle yıl sonu ortalamasının 50'nin altında olması ve 3 dersten fazla kalmayı içerir. Ayrıca, okula mazeretsiz devam etmeme durumu da sınıfta kalma sebeplerinden biri olabilir.

5. **Ortaokulda Sınıf Tekrarı Nasıl Yapılır?**
- Ortaokullarda sınıf tekrarı genellikle yıl sonu ortalamasının 50'nin altında ve 3 dersten zayıf olma durumunu gerektirir. Önceki yılda olduğu gibi, bu durumlar sınıfta kalma sonucunu doğurabilir.

6. **Lisede Kaç Kere Kalma Hakkı Var?**
- Lisede sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, öğrencinin ortaöğrenim süresince en fazla bir kez sınıf tekrarı yapma hakkı vardır.

Eğer daha fazla sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin! Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Geri