- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
1 sınıf uyum haftası nedir?
Uyum Haftası, sınıf öncesi (Anaokulu-Anasınıfı) öğrencileri ile ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin okula alışabilmesi için uygulamaya koyulan bir sitemdir.Okula ve Çevreye Uyum nedir?
Okula uyum, uyum çocuğun sahip olduğu benlik kavramı ile içinde bulunduğu toplum normlarının kendisinden beklentilerinin dengeli ve düzenli bir şekilde geliştirilebilmesidir. Geliştirilen uyumun devamlılık sağlaması da oldukça önemlidir.Uyum Haftasına ne denir?
İşte bu nedenle bu deneyim çok ama çok önemli. Ses temelli öğrenim için de yüz yüze eğitim şart. DERSLER KAÇ SAAT OLACAK? Bakanlığın açıklamasına göre, ‘uyum haftası’ adı verilen ilk hafta okul öncesi ve birinci sınıflar haftada 2 gün okula gidip yüz yüze eğitim alacak.
Uyum eğitimi kaç saat sürüyor?
Okul öncesi eğitimde ilk hafta 1 gün 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati uyum eğitimi verilecek. Uyum haftasından sonraki 28 Eylül-2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve devamında okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 2 gün olmak üzere günde 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati eğitim yapılacak.
Uyum haftası neden önemlidir?
Sonuç olarak; uyum haftasında uygulanan “Uyum Programı”nın çocuk- ların ve öğrencilerin katılımının tam olduğu durumlarda daha etkili olacağı sonucuna varılmıştır. İlkokul 1.sınıf öğrencilerinin uyum haftasına katılımının okul öncesi eğitim alan çocuklara oranla daha fazla olduğu ortaya çıkmıştır.Üniversite Yaşamına Uyum haftası nedir?
UYUM Programı öğrencilerimizin üniversite yaşamını daha iyi tanıyabilmesi için düzenlenmiş olup, Ankara Üniversiteli olma kimliğini kazanmaya ve üniversite yaşamına daha kolay uyum sağlamaya yönelik çeşitli etkinliklerden oluşan bir programdır.Uyum haftası kaç gün?
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yürütülen 2021-2022 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamındaki okula uyum eğitimleri 3 gün sürecek.
Okula uyum haftasında neler yapılır?
1. sınıfların okula uyum haftasında okulun bölümlerini ve okul görevlilerini oyunsal şekilde öğrencilere öğretmek amacıyla uygulanabilir. Etkinlik sırasında okulun bölümleri gezilir. Bölümler ziyaret edilirken bölüm ve görevlisi hakkında açıklamalar yapılır.