- Konu Yazar
1 sınıf karne nereden öğrenilir?
E-OKUL GİRİŞ İLE KARNE, TAKDİR-TEŞEKKÜR ALMA Bakanlıktan alınan bilgiye göre, ilkokul, ortaokul, lise kademelerindeki tüm öğrenciler karnelerine “e-okul.meb.gov.tr” internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, “takdir ve teşekkür” belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek.4 Sınıf Karneleri nasıl olacak?
Seçmeli olan dersler de dahil olmak üzere bütün derslerden sadece bir sınav notu karneye yansıtılacak. Sınavlar okul ortamında ve yüz yüze yapılacaktır. Seçmeli dersler dahil bütün derslerden sadece bir sınav notu karneye yansıtılacak.
2021 ikinci dönem notları nasıl verilecek?
İlkokul ve ortaokul öğrencileri için 2. dönem notları şu şekilde verilecek; İkinci dönem sınavlarına katılmak istemeyen öğrencilerin sadece birinci dönem notlarına göre değerlendirilmeleri sağlanacak ve bu öğrencilere başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme uygulaması yapılmayacaktır.İlkokul not sistemi nasıl?
MADDE 21 – (1) İlkokul 4 üncü sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokulunda dönem puanı, yıl sonu puanı ve yıl sonu başarı puanı 100 tam puan üzerinden belirlenir. Yüzlük puan sisteminde 0-44,99 puanlar başarısız, 45,00 ve üzeri puanlar başarılı olarak değerlendirilir.
Öğrenciler, “takdir ve teşekkür” belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek. ilkokul, ortaokul, lise kademelerindeki tüm öğrenciler karnelerine “e-okul.meb.gov.tr” internet sitesi üzerinden ulaşabilecek.
2021 ders Notları nasıl verilecek?
2020-2021 eğitim öğretim yılı birinci döneminde olduğu gibi karneler dijital olarak e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden verilecek. Öğrencilerin aldıkları teşekkür, takdir, onur belgeleri de e-Okul VBS üzerinden görüntülenecek.
Karneler nasıl verilecek?
2020-2021 eğitim öğretim yılı sonu nedeniyle Bakanlık tarafından tüm kademelerdeki öğrencilere yönelik karne ve başarı belgeleri, 18 Haziran’dan itibaren e-Okul’dan erişime açılacak. Talep edenlere basılı karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diploması 2 Temmuz’dan itibaren okul müdürlüklerince verilebilecek.2 dönem karne notu nasıl verilecek?
Bakan Selçuk’un açıklamasında yer aldığı gibi karnelerin e-karne olarak dijital yolla verilmesi bekleniyor. Karne notları nasıl, nereden öğrenilir: MEB’ten yapılan açıklamada, İlkokul, ortaokul, lise kademelerindeki tüm öğrenciler karnelerine ve takdir, teşekkür, belgelerine e-Okul üzerinden ulaşabileceklerdir.