1 sinif guvenlik kurallari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.706
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

1 sınıf güvenlik kuralları nelerdir?​

Sınıfın içinde öğretmen dolabı, saat ve çerçeve gibi camlı, kırılabilir eşyalardan mutlaka uzak durmalıyız. Ayrıca merdivenlerden inerken ve çıkarken her zaman sağ tarafı kullanmalıyız. Merdivenleri kullanırken çok dikkat etmeli ve yavaş yavaş inip çıkmalıyız. Eğer bunu yapmazsak düşebiliriz ve kaza geçirebiliriz.

Tanimadigim kisilerle nasil iletisim Kurmaliyiz?​

– Aynı zamanda tanımadığımız insanlarla konuşmamak çok önemlidir. – Onlarla bir yerlere gitmemeliyiz. – Onların elinden tutmamalı ve bunu yapmaya kalktıkları zaman uzaklaşmalıyız. Bunlara dikkat ederek dışarıda çok daha güvenli şekilde iletişim kurabilir ve arkadaşlarımızla oyun oynayabiliriz.
Tanidigim Kisilerle nasil iletisim Kurmaliyiz?
Bu stratejileri uygula ve iletişim kurma yeteneklerinin daha yüksek seviyelere ulaşmasını seyret.
- Gruplarla tek kişiymiş gibi konuş.
- İnsanlar dinleyecekler diye konuş.
- 3. İnsanları dinle.
- Duygusal olarak bağlan.
- 5. Vücut dilini dikkatli kullan.
- Anlayış geliştir.
- 7. Jargonu atla.
- 8. Aktif dinleme pratiği yap.
Okula giderken nelere dikkat etmeliyiz?
– Mutlaka karşıdan karşıya geçerken yaya geçidini kullanmalıyız. – Eğer var ise öncelikle üstü ya da alt köprüyü kullanmamız gerekir. – Aynı zamanda trafik polisinin olduğu yerlerde karşıdan karşıya geçmeye dikkat etmeliyiz. – Kaldırımda beklerken karşımızdaki trafik lambası yeşil olduğunda geçmeliyiz.

Ailede karar alınırken nelere dikkat etmeliyiz?​

Ailemiz bir karar alırken bizim de bazı isteklerimiz olabilir. Bu kararlar içerisinde mutlaka bizim de isteklerimiz yer almalıdır. O yüzden karar alma süreci içerisinde aile büyükleri mutlaka çocuklara da fikirlerini sormalıdır. Çocukların alınacak kararlar konusunda ne istedikleri sorulmalıdır.

İletişim kurarken dikkat etmemiz gereken noktalar nelerdir?​

İnsanlarla iletişim kurarken dikkat etmemiz gereken ilkeler:
Okul yolunda sorun yaşadığımızda kimlerden yardım alabiliriz?
Okul yolunda sorun yaşadığımızda kimlerden yardım isteriz? Cevap: Trafik polisinden ya da servimizdeki bizim ilgilenen kişiden yardım isteriz.
Teknolojik araç ve gereçlerin güvenli kullanımı için nelere dikkat etmeliyiz 2 sınıf?
➜ Islak elle elektrik düğmelerine dokunmamalıyız. ➜ Telefon, tablet gibi cihazları şarja takılıyken kullanmamalıyız. ➜ Cep telefonu, tablet ve bilgisayar ekranına sert bir cisimle vurmamalıyız. ➜ Ocak ve fırın gibi aletleri tek başımıza kullanmamalıyız.

Çakmak ne için kullanılır?​

Günümüzde çakmak daha çok sigara yakımında kullanılmaktadır. Ayrıca bütan tipi ocakları tutuşturmak için kullanılan aletlere de çakmak denmektedir. Önceleri benzinli sonraları gazlı olan çakmaklar yerine manyetolu çakmakların kullanılması yaygınlaşmıştır.

1 sınıf trafik nedir?​

Trafik: İnsanların, araçların ve hayvanların karayolu üzerindeki davranışlarına trafik denir. Trafikte birçok farklı araç bulunmaktadır. Bu araçlar özellikle bizim kullandığımız ve başka yerlere gittiğimiz araçlardır.
Çakmak havası nasıl alınır?
Yeniden doldurma vanasını aç. Deliğe bir raptiye yerleştir, raptiye çalıştığın yüzeye dayanacak şekilde çakmağı çevir, ardından çakmağa sıkıca bastır. Raptiye metal bir bilyeli rulmanı yerinden iterken küçük bir “tık” hissetmeli ve duymalısın. Bu rulmanın boşaltma vanasını kapatması ve yoldan çekilmesi gerekir.
➜ Elektrikli aletleri kullanırken kablo ve prizlere dikkat etmeliyiz. ➜ Kablo ve prizler yıprandığında değiştirmeliyiz. ➜ Islak elle elektrik düğmelerine dokunmamalıyız. ➜ Telefon, tablet gibi cihazları şarja takılıyken kullanmamalıyız.
Teknolojik araç ve gereçleri kullanırken neden güvenlik kurallarına dikkat etmeliyiz?
Eğer teknolojik aletleri gerekli yerlerde doğru biçimde kullanmazsak, bazı tehlikeli durumlar ile karşı karşıya kalabiliriz. Not: Elektrikli aletlerin doğru ve dikkatli kullanılmaması ve ihmaller yüzünden, her sene binlerce kaza yaşanmaktadır.
 
Geri
Üst