- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
1 sınıf çevremizdeki kişilerle iletişim kurarken nelere dikkat etmemiz gerekir?
– Öncelikle mutlaka bize bir şeyler hediye edildiği zaman bunu kabul etmemek en önemli unsurdur. – Aynı zamanda tanımadığımız insanlarla konuşmamak çok önemlidir. – Onlarla bir yerlere gitmemeliyiz. – Onların elinden tutmamalı ve bunu yapmaya kalktıkları zaman uzaklaşmalıyız.Okula giderken nelere dikkat etmeliyiz?
– Mutlaka karşıdan karşıya geçerken yaya geçidini kullanmalıyız. – Eğer var ise öncelikle üstü ya da alt köprüyü kullanmamız gerekir. – Aynı zamanda trafik polisinin olduğu yerlerde karşıdan karşıya geçmeye dikkat etmeliyiz. – Kaldırımda beklerken karşımızdaki trafik lambası yeşil olduğunda geçmeliyiz.İnsanlarla iletişim kurarken dikkat etmemiz gereken ilkeler:
- Karşınızdakini dinlemesini bilin.
- Sabırlı olun.
- Esnek olun.
- Sizi dinleyenlerin anlayacağı sözcükler seçin.
- İnsanların gönlünü almaktan korkmayın.
- Sinirlerinize hakim olun.
- Şaka yapacağınız zaman iyi düşünün.
- Sorulara karşılık verin.
Arkadaşlarınızla iletişim kurarken nelere dikkat etmeliyiz?
Arkadaşlarınızla iletişim kurarken nelere dikkat etmeliyiz?Arkadaşlarınızla iletişim kurarken nelere dikkat ediyorsunuz
- Birisi bizimle konuşurken kesinlikle onun sözünü kesmemeliyiz.
- Öğretmenimiz ya da arkadaşlarımızla konuşurken kaba kelimeler söylemekten uzak durmalıyız.
- Yüksek sesle konuşmamalıyız.
- Biriyle konuşurken mutlaka gözlerine bakmalıyız.
Okul yolunda sorun yaşadığımızda kimlerden yardım alabiliriz?
Okul yolunda sorun yaşadığımızda kimlerden yardım alabiliriz?Okul yolunda sorun yaşadığımızda kimlerden yardım isteriz? Cevap: Trafik polisinden ya da servimizdeki bizim ilgilenen kişiden yardım isteriz.