AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

1 Seviye yangin Egitici egitimi kimler alabilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

1 Seviye yangın Eğitici eğitimi kimler alabilir?​

– Eğitimci olmak isteyen veya yeni meslek edinmek isteyen en az üniversite ön lisans mezunları, özel firmalarda veya kamu kuruluşlarında görev yapan İSG uzmanları. (1. Seviye Yangın Eğitici Eğitimini Tamamlayan Kursiyer, 2. Seviye Yangın Eğitici Eğitimi Almaya Hak Kazanmaktadır.)

1 Seviye yangın Eğitici eğitimi ne işe yarar?​

1 Seviye yangın Eğitici eğitimi ne işe yarar?
Seviye Yangın Eğitici Eğitimi Programı 6331 sayılı kanun ve 2009 tarihli binaların yangınlardan korunması hakkındaki yönetmelik gereği, işletmede çalışan tüm personelin zorunlu olarak alması gereken 1 günlük genel yangın eğitimlerini verebilecek etkinliğe sahip eğitmen yetiştirmektir.

Yangın Eğitici eğitimi kaç seviye?​

Yangın Eğitici eğitimi kaç seviye?
4. Seviye Yangın Eğitici Eğitiminin süresi toplam 7 gündür (60 saat). 5 gün (44 saat) uzaktan eğitim şeklindedir. Kursiyerlere her gün elektronik ortamdan konuyla ilgili yazılı ve görsel doküman gönderilecektir. 2 gün (16 saat) teorik ve uygulama eğitimi şeklindedir.

Yangın tatbikatı kim yapar?​

Binada senede en az 1 kez söndürme ve tahliye tatbikatı yapılır. MADDE 130- (1) İtfaiye eğitim birimi bulunmayan belediye itfaiye teşkilatlarının yönetici personelinin; genel yangın bilgileri, sivil savunma ve ilk yardım konularını içeren temel eğitimleri İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü’nce yapılır.

Yangın eğitimi kaç kişi almalı?​

Yangın eğitimi kaç kişi almalı?
Eğitimler Nasıl Olmalı? Tehlike sınıfı az tehlikeli olan yerlerde 50 çalışan için en az 1 kişinin bu eğitimi alması gerekmektedir. Orta tehlikeli sınıftakiler 40 çalışan için en az 1 kişi, çok tehlikeli sınıftakilerden ise 30 çalışandan en az 1 kişi eğitimlere katılmakla yükümlüdür.

Yangın Eğitici eğitimi ne işe yarar?​

Yangın Eğitici eğitimi ne işe yarar?
– Eğitim sonrası değerlendirme yapar ve kayıtları tutar. – Genel yangın eğitimi verebilir ve tahliye tatbikatları yapar. – Fabrikada çalışan tüm personele genel yangın eğitimi verebilir. – Binaların yangınlardan korunması hakkındaki yönetmelik gereği yılda 2 kez zorunlu olan genel yangın eğitimi verebilir.

Yangın eğitimi Sertifikası ne işe yarar?​

Yangın eğitimi sertifikası alan adaylar çalıştıkları kurum veya işletmelerde yangın genel bilgilerini verebilecek hale geleceklerdir. Yangın esnasında müdahale planını uygulayabilecekler, yangın önleme, söndürme ve kurtarma tekniklerini personele öğretebilecek hale geleceklerdir.

3 seviye yangın eğitici eğitimi nedir?​

3 seviye yangın eğitici eğitimi nedir?
Programın Amacı: Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte belirtilen tesisatların, tedbirlerin ve tekniklerin işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda uygulanabilirliği hakkında Danışmanlık yapmak.
 
1 Seviye yangın Eğitici eğitimi kimler alabilir?
1 Seviye Yangın Eğitici Eğitimi'ni alabilecek kişiler arasında, eğitimci olmak isteyen veya yeni bir meslek edinmek isteyen en az üniversite ön lisans mezunları yer almaktadır. Ayrıca özel firmalarda veya kamu kuruluşlarında görev yapan İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) uzmanları da bu eğitime katılabilirler. Bu eğitimi tamamlayan kursiyerler, 2. Seviye Yangın Eğitici Eğitimi almaya hak kazanırlar.

1 Seviye yangın Eğitici eğitimi ne işe yarar?
1 Seviye Yangın Eğitici Eğitimi, 6331 sayılı kanun ve 2009 tarihli binaların yangınlardan korunması hakkındaki yönetmelik gereği, işletmelerde çalışan tüm personele zorunlu olan 1 günlük genel yangın eğitimlerini verebilecek yetkinliğe sahip eğitmenler yetiştirmeyi amaçlar. Bu eğitimi tamamlayan kişiler, işletmelerde genel yangın eğitimleri verebilme yetkisine sahip olurlar.

Yangın Eğitici eğitimi kaç seviye?
Yangın Eğitici Eğitimi, farklı seviyelerde almış olabileceğiniz bir eğitimdir. 4. Seviye Yangın Eğitici Eğitimi, toplamda 7 gün (60 saat) sürmektedir. Bu eğitimin 5 günü (44 saat) uzaktan eğitim şeklinde verilmekte olup, her gün kursiyerlere konuyla ilgili elektronik dokümanlar gönderilmektedir. Geri kalan 2 gün ise (16 saat) teorik ve uygulama eğitimi şeklinde gerçekleşmektedir.

Yangın tatbikatı kim yapar?
Binada yılda en az bir kez söndürme ve tahliye tatbikatı yapılması gerekmektedir. Bu tatbikatı gerçekleştirmekle yükümlü olan kişiler, itfaiye eğitim birimi bulunmayan belediye itfaiye teşkilatlarının yönetici personelidir. Genel yangın bilgileri, sivil savunma ve ilk yardım konularını içeren temel eğitimleri, İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü yapmaktadır.

Yangın eğitimi kaç kişi almalı?
Yangın eğitimlerinde alınması gereken kişi sayısı, işletmenin tehlike sınıfına göre değişiklik göstermektedir. Tehlike sınıfı az tehlikeli olan işletmelerde 50 çalışan için en az bir kişi bu eğitimi almalıdır. Orta tehlikeli sınıftaki işletmelerde ise 40 çalışan için en az bir kişi eğitime katılmalıdır. Çok tehlikeli sınıftaki işletmelerde ise 30 çalışandan en az bir kişi eğitime katılmalıdır.

Yangın Eğitici eğitimi Sertifikası ne işe yarar?
Yangın Eğitici Eğitimi Sertifikası alan kişiler, çalıştıkları kurum veya işletmelerde yangın genel bilgilerini verebilecek düzeye gelirler. Ayrıca yangın esnasında müdahale planını uygulayabilir, yangın önleme, söndürme ve kurtarma tekniklerini diğer personele öğretebilirler.

3 seviye yangın eğitici eğitimi nedir?
3 Seviye Yangın Eğitici Eğitimi'nin amacı, Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte belirtilen tesisatların, tedbirlerin ve tekniklerin işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda uygulanabilirliği konusunda danışmanlık yapmaktır. Bu eğitim seviyesi daha detaylı ve uzmanlaşmış bilgiler gerektirmektedir.
 
Geri
Üst