AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

1 rekabet hukukunda dikey anlasmalar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

1 rekabet hukukunda dikey anlaşmalar?​

Rekabet Hukukunda Dikey Anlaşmalar 1 Genel Olarak Rekabet Hukuku Tahtında Dikey Anlaşmalar:. Kanun’un 5. maddesine göre Rekabet Kurulu, aşağıda belirtilen… 2 Dikey Anlaşma Türü Olarak Fason Üretim Anlaşmaları:. Rakip olmayan teşebbüsler arasında gerçekleştirilen fason üretim… 3 Rekabet Etmeme Yükümlülüğü:. Rekabeti kısıtlayıcı bir işlem yapmak üzere anlaşan… More

. Rekabet Sözleşmesi ile getirilen yasaklar nelerdir?​

Rekabet sözleşmesi ile getirilen yasakların ayrıca yer, zaman ve konu (işlerin türü) bakımından uygun olmayan sınırlamalar içeremeyeceği yer almaktadır. Öte yandan rekabet etmeme sözleşmesinin süresi, özel durum ve koşullar dışında iki yılı aşamaz.
Kimin imzalamış olduğu rekabet yasağı sözleşmesi geçersizdir?
Sözleşmede yazılılık şartına uyulmamışsa, imzalayan işçinin işverenin müşteri çevresi, üretim sırları ve işyerinde yapılan işler hakkında bilgi edinme olanağı bulunmuyorsa veya işverene önemli bir zarar verme ihtimali yoksa; söz konusu işçinin imzalamış olduğu rekabet yasağı sözleşmesi geçersizdir.

Peki, rekabet yasağı ile getirilen yasaklar nelerdir?​

Maddesi uyarınca rekabet yasağı ile işçinin ekonomik geleceğinin tehlikeye düşürülmemesi gerekmektedir. Rekabet sözleşmesi ile getirilen yasakların ayrıca yer, zaman ve konu (işlerin türü) bakımından uygun olmayan sınırlamalar içeremeyeceği yer almaktadır.

Ne kadar uzun süreli bir rekabet etmeme sözleşmesi vardır?​

Öte yandan rekabet etmeme sözleşmesinin süresi, özel durum ve koşullar dışında iki yılı aşamaz. Yer sınırlaması bakımından tüm Türkiye’yi veya uluslararası firmalar için tüm dünyayı veya bir kıtayı tamamen kapsayacak biçimde sınırlama getirilmesi de Türk Hukuku açısından mümkün değildir.
 
Geri
Üst