- Konu Yazar
1 paket sigarada ne kadar vergi var?
Her dal sigara başına 0,4883 lira yani pakette 9.76 lira asgari maktu vergi var. Bir paket sigaradan alınacak ÖTV bunun altına düşemiyor. Ayrıca paket başına 0,4851 lira da maktu vergi var. Nispi yani değişken vergi oranı da yüzde 63.Sigaradan alınan ÖTV ne kadar?
Sigaradan alınan ÖTV ne kadar?Buna göre; tütün içeren purolar, uçları açık purolar, sigarillolar, tütün yerine geçen maddelerden yapılmış purolar ve sigaralardan ÖTV oranı yüzde 45 olarak belirlendi. Söz konusu ürünler için asgari maktu vergi tutarı 0,4386, maktu vergi tutarı da 0,5863 olarak uygulanacak.
Tekel vergisi ne kadar?
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan bazı mallara uygulanacak ÖTV oranlarının yeniden belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararına göre, sigara ve bazı tütün ürünlerinde asgari maktu vergi tutarı 0.4883 TL, maktu vergi tutarı ise 0.42 TL olarak 3 Temmuz 2020’de açıklanan bir önceki tutarlar ile aynı tutuldu.Tütün ve tütün Ürünleri Özel Tüketim Vergisi kapsamında yer alır mı?
Tütün ve tütün Ürünleri Özel Tüketim Vergisi kapsamında yer alır mı?Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı liste, (A) ve (B) cetvellerinden oluşur. Kolalı gazozlar dışındaki gazozlar ve etil alkol liste kapsamında yer almadığından ÖTV’ye tabi değildir. (B) Cetvelinde; puro, sigarillo, sigara, nargile tütünü, enfiye veya çiğnemeye mahsus tütün gibi tütün mamulleri yer alır.
Bir paket sigarada ne kadar vergi var?
Ocak-Haziran dönemi için sigarada ÖTV sabit tutulmuştu Aralık 2020’de açıklanan düzenlemeyle sigara ve bazı tütün ürünlerinde asgari maktu ve maktu vergi tutarlarında 2021 yılının ilk 6 ayı için yeniden değerleme oranında artış yapılmamış, özel tüketim vergisi oranı ise yüzde 67’den yüzde 63’e düşürülmüştü.Sigaradan ne kadar vergi alınıyor 2021?
Sigaradan ne kadar vergi alınıyor 2021?Alkol ÖTV ne kadar?
Alkollü içkilerden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) yüzde 17.07 oranında artırılmıştı. Sigara ve bazı tütün ürünlerinde ise asgari maktu ve maktu vergi tutarlarında 2021’in ilk 6 ayı için artış yapılmazken, Özel Tüketim Vergisi oranı yüzde 67’den yüzde 63’e düşürülmüştü.Bira ÖTV ne kadar?
Bira ÖTV ne kadar?Biradaki maktu ÖTV tutarı 2,0442 TL’den 2,3933 TL’ye, rakıdaki ÖTV 279,29 TL’den 326,99 TL’ye çıkartıldı. Alkol derecesi yüzde 18 ve daha az olan şaraplardaki ÖTV tutarı 81,38 TL’den 95,29 TL’ye, alkol derecesi yüzde 22 ve fazla olanlarda 279,29 TL’den 326,99 TL’ye yükseltildi.
Özel tüketim vergisi hangi üründen alınır?
ÖTV kanununun 4. Maddesinde bu ürün ve hizmetler belirlenmiştir. Bunlar; lüks araçlar, beyaz eşya, alkol-sigara, akaryakıt, mücevher, kürk vb. ürünlerdir.Özel Tüketim Vergisi Hangi ürünlerde var?
Özel Tüketim Vergisi Hangi ürünlerde var?Özel Tüketim Vergisi hangi ürünlere uygulanmaktadır?
- Lüks tüketim ürünlerine (mücevher, kürk, motorlu taşıtlar, beyaz eşya vb.)
- İnsan sağlığına zararlı ürünlere (tütün mamulleri, alkollü içecekler)
- Çevreye zarar veren ürünlere (fosil atık, benzin, kömür vb.)