- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
1 menü planlamada dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
Menü Hazırlarken Dikkat Edilecek NoktalarMenü planlama çalışmalarının amaçları nelerdir?
Menü planlaması amaçları arasında ; yemek hizmeti verilen grubun yeterli ve dengeli beslenmesini sağlamak, beslenme maliyetlerini denetim altına almak ve tüketiciyi memnun etmektir.
Menü fiyatlama sürecinin ilk aşaması nedir?
menü oluşturulurken fiyatlandırma 3 farklı metodla yapılır. -bunlardan ilki maliyete göre yapılan fiyatlandırmadır. maliyet üzerinden belirli bir yüzde ile kar marjı hesaplanır ve satış fiyatı belirlenir.Yiyecek içecek işletmelerinin menü planlaması yaparak hangi amaçları gerçekleştirmesi beklenir?
İşletmeler için satışa sunulan yiyecek-içeceklerdir….Menü planlama ve geliştirmenin amaçlarını özetlemek gerekirse;
- Menü planlama ve geliştirme ile pazarlama amaçlarını gerçekleştirmek.
- Yiyecek-içecekte kaliteyi artırmak.
- Yiyecek-içecek ve servisin maliyet etkinliğini artırmak.
- İsrafı önlemek.
Menü nasıl ortaya çıktı?
İlk menü fikri ise 1541 yılında Brunswick Dükü Henry’nin sevdiği yemeklerin listesi yapıldıktan sonra ortaya çıkmıştır. İlk menüler uzun ve büyük bir liste halinde masanın kenarlarında bulundurulur ve herkesin görmesi sağlanırdı. Ancak bu menüler daha çok parti, ziyafet ve eğlencelerde sunulan yemekler ile ilgiliydi.Menü nasıl yazılır?
Menü kelimesi sözlük anlamı olarak yemek listesi, komut veya seçenek listesi olarak bilinmektedir. Menü Kelimesinin TDK’ya Göre Doğru Yazılışı Nasıl Olmalıdır? Menü kelimesinin Türk Dil Kurumuna göre doğru yazılışı ”menü” olarak ifade edilebilir.