AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

1 kilo kabaga ne kadar seker?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

1 kilo kabağa ne kadar şeker?​

1 kg soyulmuş kabak. 2 su bardağı toz şeker (400 gr)

Kabak tatlısı neden dağılır?​

Bal kabağı tatlısının kusursuz olabilmesi için doğru olgunluğa sahip bir kabak almanız gerekir. Eğer ki kabak, çok sert olursa şerbeti içine çekmeyerek hem iyi pişmez hem de yavan olur; kabak çok yumuşak olursa çabucak dağılır ve asla güzel bir sunum imkânı tanımaz.
Fırında pişen kabak tatlısının ise suyu çekilir, meyveleri karamelize olur ve rengi esmerleşir. Kabağınızı tencerede pişirdikten sonra bir tepsiye aktarıp üzerine bir miktar daha toz şeker serperek 15 dakikalığına fırınladığınızda da aynı karamelizasyon etkisini elde edebilirsiniz.
Bal kabağı tatlısı ne kadar sürede pişer?
Kabak dilimlerini pişirmeden önce toz şeker döküp yaklaşık 3 saat bekletirseniz şekerin tamamen eriyerek kabakla özleşmesini sağlarsınız. 4. adım: Kabaklar cinsine göre suyunu kısa sürede salmayabilir. Bu durumda su ilave ederek orta ateşte 45-50 dakika kadar pişirin.
Kabak tatlısı bekletmeden fırında nasıl yapılır?
Bir gece önceden şekere yatırmadığınız durumlarda kabağı çok hafif haşlayarak fırında pişirebilirsiniz. Ancak o yöntemle şeker içerisine çok işlemeyeceği için biraz tatsız kalabilir. Bu nedenle kabağı fırında pişirmek istediğinizde fırın poşetine koyun ve üzerine şeker ilave ederek fırına atın.

Pekmez ile kabak tatlısı nasıl yapılır?​

Pekmezli Balkabağı Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Bal kabağını yıkayıp istediğiniz gibi dilimleyin. Tabanı düz ve geniş bir tencereye sıralayın. Üzerine toz şekeri serpin.
- Tencereyi ocağa alın ve önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra ateşi iyice kısın. Bal kabakları yumuşayana kadar pişirin.

Kabak tatlısı nasıl ateşte pişer?​

Şekerde bekleyen kabaklarınızı ocağa alın ve kapağı kapalı bir biçimde önce kısık ateşte (yaklaşık 15 dakika), sonrasında da dilediğiniz yumuşaklıkta olana kadar yüksek ateşte, mümkünse içerisine az miktarda su ilave ederek pişmeye bırakın.
Not:-Kabak tatlısı yaparken asla tencereye su konulmaz. Bu kabağın kıvamını bozar. Bir gece önceden şekere yatırılır. Pişirirken tencerenin kapağı kapatılmamalı.
Bal kabağı yıkanır mı?
Kabaklar yıkanır, doğranır ve tencereye dizilir. Bekletilen kabaklar ocağa alınır önce har sonra kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen kabaklar fırın tepsisine alınır ve üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra üzerine ceviz serpilip servis yapılır.
 
Geri
Üst