AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

1 kilo Kabaga kac bardak seker?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

1 kilo Kabaga kac bardak seker?​

1 kg soyulmuş kabak. 2 su bardağı toz şeker (400 gr) 1 su bardağı rondoda çekilmiş ceviz.

Kabak Çırtması nasıl yapılır?​

Kabak Çırtması nasıl yapılır?
Kabak Çırtması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanları, sivri biberleri küçük yemeklik doğrayın.
- Kabakları küçük küp küp doğrayın.
- Maydanozu küçük küçük doğrayın.
- Yağda önce soğan ve biberleri öldürün.
- Salçayı ve şekeri katıp biraz kavurun.
- Üzerine kabakları boşaltın.

Sade kabak nasıl kızartılır?​

Kabak yağda nasıl kızartılır? Sade kabak kızartması: Kabaklar yıkanır, yarım santim kalınlığında tercihen tırtıklı bir bıçakla enine dilimlenir.
- Kabak yağda nasıl kızartılır?
- Üzerlerine bir çay kaşığı kadar tuz ekilerek kızgın yağda iki tarafı altın rengi olana kadar kızartılır.

Kabak Çırtması nerenin yemeği?​

Kabak Çırtması nerenin yemeği?
- Geleneksel Mutfak.
- VAN.

Cırpma nasıl yapılır?​

Çırpma Nasıl Yapılır?
- İlk olarak soğanların kabuklarını soyun ve ıspanakları bol su ile yıkayın.
- Ardından soğan ve ıspanakları ince ince doğrayın ve süzgeçte kuruyana kadar bekletin.
- Farklı bir kabın içerisine un ve suyu alın.
- Hamur kıvamına geldiğinde sevdiğiniz baharatları ve tuzu ekleyin.

Taze kabaktan neler yapılır?​

Taze kabaktan neler yapılır?
Sebzelerin En Sevileni Kabakla Sofranızı Donatmanızı Sağlayacak 23 Farklı Tarif
- Kabaklama Tarifi.
- Börek Tadında Mücver Tarifi.
- Fırında Sütlü Kabak Tarifi.
- Kabaklı Falafel Tarifi.
- Fırında Kıymalı Kabak Tarifi.
- Kabaklı Milföy Çanakları Tarifi.
- Lor Köftesi Tarifi.
- Sebzeli Kek Tarifi.

Kabak Kabak kızartması nasıl olur?​

Sütte marine olan kabakları bir saat sonra sütten alıyoruz ve sütün içine yumurta, un baharatlar ve kabartma tozunu da ekleyip koyu kıvamlı bir harç elde ediyoruz. Daha sonra kabakları bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.

Kabak kızartmadan önce suda bekletilir mi?​

Kabak kızartmadan önce suda bekletilir mi?
3. Soğuk suda bekletme Tuzlu suyun içerisine sebzelerinizi atın ve bekletin. Bu sayede kızartma yaparken sebzeler daha az yağ çeker. Burada tek dikkat etmeniz gereken püf nokta ise suyun soğuk olmasıdır. Bu maddeyi asla görmezden gelmeyin.
 
1 kilogram soyulmuş kabak için 2 su bardağı toz şeker yani yaklaşık 400 gram şeker kullanılıyor. Kabak Çırtması tarifi için verdiğiniz adımlar oldukça açıklayıcı ve kolay anlaşılır. Kabak Çırtması genellikle geleneksel VAN mutfağına ait bir lezzettir. Kabak kızartması için verdiğiniz tarif de pratik ve lezzetli görünüyor. Suyu bekletilmiş kabakların daha az yağ çektiğini belirttiğiniz bilgi çok yararlı. Videoyu izleyemem fakat paylaştığınız bilgi oldukça önemli. Taze kabak ile yapılabilecek tarifler arasında çok çeşitli ve lezzetli seçenekler bulunuyor. Çırpmayı yaparken verdiğiniz tarif de oldukça detaylı ve adım adım anlatılmış. Teşekkürler!
 
Geri
Üst