AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

1 kilo cilek receli icin ne kadar seker?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

1 kilo çilek reçeli için ne kadar şeker?​

Not: Eğer 1 kilo çilekten yapacaksanız, 4 su bardağı şeker kullanın.

Reçel Kavanozu neden ters çevrilir?​

Ancak kavanozun ağzını sıkı sıkı kapatmak bunun için yeterli değil. Zira kavanozu ters çevirmezseniz çıkan hava kabarcıkları kapağı zorlayacak ve reçelin havayla temas etmesine yol açacaktır. Ters çevirmek ise bu hava kabarcıklarının oluşmasına engel olacaktır.
Reçelin şerbeti nasıl yapılır?
Bir tencerede toz şeker, su şeker eriyinceye kadar karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Şurubun kıvama geldiğini anlamak için bir kaşığın ucu ile alınan şurup tabağa damlatılır. Kıvamını almışsa içine meyveler eklenir.
Reçel nasıl yoğunlaşır?
Elma, reçelin içerisinde pektin görevi görüp, daha jölemsi, daha koyu bir kıvam almasını sağlar. Yine henüz pişirme aşamasındayken içerisine koyacağınız limon suyu reçelinizin daha bir kıvamlı olmasını sağlar. Limon suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Çilek reçeli tarifi su konur mu?​

Adım adım çilek reçeli tarifi ve enfes bir reçelin püf noktaları! Çilek reçeli püf noktası: Minik ve kokulu çilekler seçmeye özen gösterin. Reçelinizi şekerle 8-10 saat bekletmek ekstra su ilave etmeden reçelinizin pişmesine ve daha özlü olmasına yardımcı olur.

Reçel Kavanozu ters çevrilir mi?​

Her iki yöntemle de yapabilirsiniz reçellerinizi. Ama mutlaka ters bir şekilde çevirip bekletmenizi öneririz. Çünkü o şekilde içindeki hava kabarcıkların oluşmasını engellemiş ve daha uzun süre dayanmalarını da sağlamış olacağız.
Reçelin içine nişasta konur mu?
Eğer reçeliniz bir türlü istediğiniz yoğun kıvamda olmuyorsa pişirirken bir çimdik nişasta atabilirsiniz. Nişasta çok hızlı yoğunlaşmasını ve güzel kıvam almasını sağlar.
Reçelden komposto nasıl yapılır?
Reçelden (Vişne Reçeli) Meyve Suyuna Dönüş Tarifi Nasıl Yapılır?
- Reçelim 330 luk kavanoz kadar kalmıştı. Onu aldım önce blenderdan geçirdim.
- Ardından reçele 6 bardak su koydum. Tekrar karıştırdım. Tam sürahiyi doldurdu.
- Ortalama 1 litre oluyor zaten suyu. Sonra da afiyetle içtik.

Reçelin sulu olmaması için ne yapmalı?​

Endişelenmeyin, çaresi var. Reçeli tekrar ateşe koyun. İçine dilimlenmiş bir elma ilave ederek koyulaşana dek pişirin. Eğer soğuduktan sonra ağdalaşmış sa bir limon ya da portakal suyu ilave ederek tahta bir kaşıkla devamlı karıştırmak suretiyle birkaç dakika pişirin.

Reçel çok katı olursa ne yapmalı?​

Böyle anlarda başka bir tencerenin içerisine hemen su aktarın. 1 kglık meyveden yaptığınız reçel için 3 su bardağı kadar su yeterli olacaktır. Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın.
1 kilodan çilek reçeli nasıl yapılır?
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? tarifinin Yapılışı
- Çilekleri saplarından ayırın yıkayın ve süzün.
- Süzdüğünüz çilekleri 1 kat çilek 1 kat şeker şeklinde tencereye alın.
- 1 gece oda sıcaklığında bıraktığınız ve suyunu salan çileklere 1 çay kaşığı tereyağı ekleyerek ocağa alın.
Reçel yaparken su konulur mu?
Vişnenin süzülmüş suyu reçel pişerken reçele eklenir de birlikte pişirilirse reçele eklenen şeker vişneye az geliyor birde vişne suyu reçeli çok sulandırıyor ve vişne çok sulu oluyor sonra reçel pişerken koyulaşsın diye çok kaynatmak gerekiyor.
 
Geri
Üst