AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

1 haftalik hamile kaldiginiz gundur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

1 haftalık hamile kaldığınız gündür?​

O gün gebeliğin 1. günü kabul edilir. Yani 14. güne gelindiğinde hesaplama çarkı sizi 2 haftalık gebe gösterir ama aslında daha o gün gebe kaldığınız gündür. Aradan yine 14 gün geçip, adet olmanız gereken gün gelip olmadığınızda, yani gebe olduğunuzu fark ettiğiniz gün, hesaba göre 4 haftalık gebesinizdir, ama bebek oluşalı daha 2 hafta olmuştur.

Haftanın ilk haftası olan hamileliğinin 4. haftası?​

Hamileliğin 4. haftası, erken hamilelik belirtilerini yaşamaya başladığınız ve artık kan veya idrar testi ile gebeliğinizi net bir şekilde saptayabileceğiniz haftadır. Hala küçük bir hücre yığını olarak rahminize yerleşmiş olan bebeğiniz tüm hızıyla gelişimini sürdürmeye devam edecek.
22-24 haftalarda bebek 500 grama ulaştığında doğarsa yaşayabilir sınıra ulaşmıştır. Bundan öncesi düşük, sonrası erken doğum kabul edilir. 28 haftadan önce doğan bebekler extrem prematürdür. Bebek doğarsa, uzun süre yoğun bakımda tedavi edilerek yaşatılmaya çalışılır.
Hangi haftalık gebelik tarihi son adet tarihi?
Ama elimizde son adet tarihi var. Pratik olsun diye gebelik süresi hesaplamaları son adet tarihinden itibaren yapılır. O gün gebeliğin 1. günü kabul edilir. Yani 14. güne gelindiğinde hesaplama çarkı sizi 2 haftalık gebe gösterir ama aslında daha o gün gebe kaldığınız gündür.

Bir haftalık hamilelik hesabı var mı?
Sonra uzun uzun anlatmaya çalışır doktor, hesabın son adet tarihine göre yapıldığını. Meslek hayatımın başında bu acemiliği ben de yaşadım. Artık böyle yanlış anlaşmalara yol açmayacak şekilde ifade ediyorum bebeğin kaç haftalık olduğunu. Bugünkü yazım gebelik yaşı üzerine…

Bir kaç haftalık hamilelik derler?​

Doktor da ultrasonda bebeğin boyunu 1 cm ölçer ve “6 haftalık” der. Aile büyükleri, herkes birbirine tuhaf tuhaf bakar ve ” Neeey, düğünümüz daha 1 ay önce oldu, bu kız nasıl 1,5 aylık hamile olur?! ” derler. Sonra uzun uzun anlatmaya çalışır doktor, hesabın son adet tarihine göre yapıldığını. Meslek hayatımın başında bu acemiliği ben de yaşadım.

Hangi haftalık hamilelik takvimi var?​

40 haftalık gebelik takviminizle kendinize özel hamilelik rehberinizi oluşturabilirsiniz. “Hafta hafta anne karnındaki bebeğin kilosu nasıl değişir”, “hamileliğin haftalarına göre annede beklenen belirtiler nelerdir” gibi sorulara da bu kategoride cevap bulabilirsiniz.

Geri