1 gunluk rapor ucretini kim oder?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.108
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

1 günlük rapor ücretini kim öder?​

Eğer işçi – işveren arasında yapılmış olan iş sözleşmesinde veya toplu iş sözleşmesinde aksine hüküm yoksa, raporlu olduğu süre için işveren işçiye ücret ödemek zorunda değildir, ücret ödeyip ödememek işverenin isteğine bağlıdır.
Raporda yazan çalışır ne demek?
Çalışanın hasta olduğu döneme ilişkin olarak verilen istirahat raporlarında, rapor bitim tarihinde sigortalının çalışabileceği veya işbaşı yapmayıp tekrar kontrol için muayene olması gerektiği belirtiliyor. Bu açıdan, raporlu işçiye rapor bitim tarihinde işbaşı verilmiş ise çalışmaya başlaması gerekiyor.

1 günlük rapor parası ne kadar?​

Halk arasında rapor parası olarak da adlandırılan geçici iş göremezlik ödeneği, bu yıl prime esas kazancı asgari ücrete kadar olan çalışan için ayakta tedavilerde 111 lira 20 kuruş, yatarak tedavilerde günlük 83 lira 40 kuruş olarak uygulanacak.
Devlet kaç gün rapor parası ödüyor?
Alınan sağlık raporunun ne az 3 günlük olması gerekmektedir. Aksi takdirde 3 günden daha az olan raporlar için ödeme yapılmamaktadır. Rapor parası alan çalışanlar işvereninin alınan raporu SGK’ya iletmesinin ardından en geç 15 gün içinde PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılıyor.

SGK neden 2 günlük rapor parasını ödemiyor?​

Dolayısıyla 2 günlük rapor ücretinin işveren tarafından ödenmesi hususunda zorlayıcı bir hüküm bulunmamaktadır. İşveren de işçinin gereksiz rapor alarak işe gelmeme girişimini önlemek adına istirahat nedeniyle işe gelmediği günlerin ücretini ödememektedir.
Kati raporu ne demek?
Kati rapor; meydana gelen trafik kazası sonrasında olası yaralanma, yaralanmış kişinin iyileşmesinden sonraki durumu ile ilgili tam teşekküllü bir hastaneden alınması gereken rapordur. Kati rapor; kesin rapor ya da trafik kazası maluliyet raporu olarak da bilinir.

Raporda kontrol yazarsa ne olur?​

Bu açıdan, raporlu işçiye rapor bitim tarihinde işbaşı verilmiş ise çalışmaya başlaması gerekiyor. Ancak kontrol ibaresi belirtilmiş ise hekim tarafından tekrar muayene edilen işçi çalışamaz raporunu kapattırmalı ve işbaşı tarihi almalı.
Çalışabilir raporu ne demek?
Firmaların sektörüne göre ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılacak işçilerin işe girişlerinde, işin şartlarına göre çalışacağı göreve elverişli olduklarını laboratuvar sonuçlarına bakılarak hazırlanan iş yeri hekimi raporu ile belirlenmesi zorunludur.

Rapor parası en az kaç gün?​

Rapor parası için ilk olarak işveren SGK’ya bildirmesi gerekir. Bildirilmesinin ardından en geç 15 gün geçmesi ile birlikte çalışanların hesaplarına yatırılır. Bu ücretin hesaba yatırılması ile birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.
3 gün rapor alan işçinin ücretini kim öder?

3 günlük rapor parası nereden alinir?​

SGK etkilileri raporu inceler ve onay verir. Onaylandıktan sonra ise PTT’ye ödeme talimatı gönderirler. İşçiye SMS gönderilir. Tüm bu aşamaların sonunda işçi PTT’ye giderek rapor parasını alır.
2 günlük rapor parasını işveren öder mi?
SGK tarafından rapor ücreti ödenmesi için en az 3 gün rapor alınması gerekmektedir. İş kazası istisna olarak, 1 ya da 2 günlük rapor alan sigortalı çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumunca herhangi bir rapor parası ödemesi yapılmamaktadır.
 
Geri
Üst