AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

1 etkinlik Metinde gecen hosca kalin gule gule sozlerini ne zaman ve hangi durumlarda kullandiginizi yaziniz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

1 etkinlik Metinde geçen hoşça kalın güle güle sözlerini ne zaman ve hangi durumlarda kullandığınızı yazınız?​

Metinde geçen “hoşça kalın, güle güle” sözlerini ne zaman ve hangi durumlarda kullandığınızı yazınız. Cevap: Karşılıklı iletişimden sonra kişiler birbirlerinden ayrılırken giden kişi “hoşça kalın” der. Kalan kişi de “güle güle” der. Bu sözleri birer cümlede kullanınız.
Hoşça kal güle güle metninde yazar yaşadığı hangi olaylardan yakınmaktadır?
Aşağıdaki sorulan “Hoşça Kalın, Güle Güle” metninden hareketle cevaplayınız. 1) Yazar, yaşadığı hangi olaylardan yakınmaktadır? Cevap: İnsanların günlü hayatta bazı selamlaşma ve vedalaşma kalıplarını yanlış yerde yanlış zamanlarda kullanmalarından yakınmaktadır.
Hoşçakal kelimesini hangi durumlarda kullanılır?
Bir yerden ayrılırken veya bir kişi ile vedalaşırken kullanılan hoşçakal kelimesi hoşcagal kelimesinin zamanla ses değiştirmiş halidir. Hoşçakal kelimesi ayrılırken iyi niyetli olarak iyi dilekte bulunmak amacıyla kullanılmaktadır.

Hoşçakalın ve güle güle hangi durumlarda kullanılır?​

“Hoşça kalın ve güle güle” sözleri şu durumlarda kullanılır; İki kişi görüştüğünde birbirlerinden ayrılırken; Giden kişi, kalana “Hoşça kal!” der. Kalan kişi, gidene “Güle güle!” der.
Güle güle ne zaman kullanılır?
Güle güle ne zaman kullanılır? “Hoşça kalın ve güle güle” sözlerini şu durumlarda kullanabiliriz; iki ya da daha fazla kişi görüştüğünde ve birbirlerinin yanından ayrılırken; Gidiyor olan kişi, kalan kişiye “Hoşça kal!” der. Kalan kişi, giden kişiye “Güle güle!” der.
3 Yazara göre telefon konuşmaları neden güle güle denilerek bitirilemez?
3) Yazara göre telefon konuşmaları neden “Güle güle!” denilerek bitirilemez? Cevap: Çünkü telefon konuşmaları sırasında kişi olduğu yerde durmaktadır. Bir yere gönderilmemektedir. Bu şekilde söylenirse kişi zorla bir yere gönderiliyormuş gibi olmaktadır.
Telefon konuşmasında neden güle güle denilerek bitirilemez?
3) Yazara göre telefon konuşmaları neden “Güle güle!” denilerek bitirilemez? Cevap: Telefonu eden kişi bir bakıma gelen kişidir. “Güle güle!” demek uğurlamaktır. Gelen kişi uğurlama yapamayacağına göre bu sözü söylemek yanlıştır.
Yazara göre telefon konuşmaları neden güle güle denilerek bitirilemez?

Hoşça kalın güle güle ne zaman kullanılır?​

“Hoşça kalın ve güle güle” sözlerini şu durumlarda kullanabiliriz; iki ya da daha fazla kişi görüştüğünde ve birbirlerinin yanından ayrılırken; Gidiyor olan kişi, kalan kişiye “Hoşça kal!” der. Kalan kişi, giden kişiye “Güle güle!” der.
Hoşça kal nasıl?
Bu kelimenin hoşça kal mı, hoşçakal mı, hoşcakal mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı hoşça kal şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.
 

Similar threads

Geri
Üst