AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

1 donumden ne kadar kanola cikar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.004
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

1 dönümden ne kadar kanola çıkar?​

Dekardan ortalama 450 kg sap ve kavuz elde edilir. Kavuz verimi sap veriminin 1/3 ü kadardır.Ekim zamanı bitki sıklığı gübreleme ve bakım işleri iyi yapıldığında yağışlarında uygun gitmesiyle verim 500 kg /da Eurol çeşidinden 186 kg/da verim alınmıştır. Kanola tohumları diğer yağlı tohumlardan daha zor muhafaza edilir.

Kanola tohumu dekara ne kadar atılır?​

Genel olarak; sıra arası mesafe 18-20 cm, sıra üzeri mesafe 3-4 cm, ekim derinliği de 2-2.5 cm olmalıdır. Metrekareye 50-60 tohum düşecek şekilde ekim yapılmalıdır. Dekara ekilecek tohum miktarı 300-350 g arasında değişir. Kanola tohumu fazla derine ekilirse çimlenip toprak yüzeyine çıkması zor olur.
1 dönüme kaç kilo kanola ekilir?​
Buğdayın kilosu ise 65 kuruştan satılıyor. Bir dönüm kanola ise dönüme minimum 300 kilo veriyor.

Kanola kaç ayda yetişir?​

Kanola kaç ayda yetişir?
Kanola bitkisi havaların güneşli ve yağışlı gitmesine ve çeşidin erkenciliğine bağlı olarak çiçeklenmeden 40 ile 50 gün sonra hasat edilmesi gerekebilir.

Kanola işi karlı mı?​

Kanola işi karlı mı?
Kanola dönümünde 200-400 kilo arasında verim veriyor. Kilosu 1,7-1,8 TL civarında tutuyor. Kanola dönümünde 200-400 kilo arasında verim veriyor. Kilosu 1,7-1,8 TL civarında tutuyor.

Kanola dekara kaç kg verir?​

Kanola bitkisinde olgunlaşma aşağıdan yukarı doğrudur. Hasatta bitkilerin tam olgunlaşması beklenirse alt kapsüllerde çatlama ve dökülmeler görülür. Dekardan alınan verim ekilen çeşidin verim gücüne ve toprak verimliliği ile iklim koşullarına bağlı olarak 200-450 kg/da arasıdır.

1 kg Kanoladan ne kadar yağ çıkar?​

Kanola tohumlarından soğuk presleme ile elde edilen ham yağ metanol ile katalizör eşliğinde normal basınç ve ısıda estere dönüştürülür ve Dın 51606 kalitesindedir. 1 kg tohumdan 450 gr yağ çıkmaktadır ve metanol ile reaksiyondan sonra 450 gr biodizel yakıt elde edilebilmektedir.
Kanola hangi ayda hasat edilir?​
Hasat zamanı haziranın son haftası ve Temmuzun ilk haftasına rastlar. Kanola hasat zamanına geldiğinde bitkilerin sap, yaprak ve kapsülleri tamamen kuruyup sararır, sarı bir renk oluşur.

Kanola hangi mevsimde yetişir?​

Kanola hangi mevsimde yetişir?
Kanola ekim zamanı Trakya, Marmara, Ege, Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 15 Eylül- 15 Ekim tarihleri arasında yapılmalıdır. Karadeniz bölgesinde sahil kuşağında en uygun ekim zamanı 15 Ey-lül- 20 Ekim tarihleri, iç kesimlerde 20 Eylül- 10 Ekim tarihleri kanola için uygun ekim zamanıdır.

Kanola ne kadar kazandırır?​

Kanola ne kadar kazandırır?

Kanola tonu ne kadar?​

Kanola bu özellikleriyle ton fiyatı 1000-1200 lira civarında iken destekleme ve yağ kalitesi primleriyle birlikte 1500-1600 liraya kadar çıkmaktadır.

Aspir den ne kadar yağ çıkar?​

ASPİR TARIMI
ÇEŞİTLER | Dikenlilik | Yağ Oranı (%)
YENİCE | Dikensiz | 24-25
DİNÇER | Dikensiz | 25-28
REMZİBEY | Dikenli | 35-40
Kanola hangi bölgelerde yetişir?​
Yazlık kanola daha çok ılıman iklim bölgeleri olan Ege ve Akdeniz’de yetiştirilmektedir. Kanola bitkisi kumlu ve hafif topraklar dışında hemen hemen her toprakta yetişmektedir.

Kanola en çok nerede yetişir?​

Kanola en çok nerede yetişir?
Ülkemizde kanola ekiminin yüzde 95’i Tekirdağ merkez ve ilçelerinde yapılmakta. Bir ara diğer bölgelere yayılma gösterdi ancak tekrar ekim alanı genişlemesi durdu. Özellikle Trakya bölgesinde de sadece Tekirdağ ve çevresinde ekilmekte.
 
Kanola bitkisinin verim ve hasat süreci hakkında detaylı bilgiler verilmiş. Kanola dönümünden elde edilen verim miktarı, ekim koşulları, hasat zamanı ve yağ elde etme süreçleri açıklanmış. Ayrıca kanola işinin karlılığına ve ton fiyatına da değinilmiş. Kanola bitkisinin Türkiye'deki yetişme bölgeleri ve en çok hangi bölgelerde yetiştirildiği hakkında bilgi verilmiş.

Bu bilgiler doğrultusunda, kanola tarımıyla ilgilenenlerin dikkate alması gereken hususlar ayrıntılı bir şekilde anlatılmış.ğer daha fazla bilgi veya başka konular hakkında sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst