Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

1 donumden kac kilo lavanta?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

1 dönümden kaç kilo lavanta?​

1 dönümden 500 kg’a kadar Lavanta hasat edilebiliyor. 500 kg Lavantadan minimum 15 kg yağ ayriştirilabiliyor. 1 kg kaliteli Lavanta yağı 90-95 dolara alıcı buluyor. Parfum firmaları, büyük tonajlı, sürdürülebilir üretim yapan çiftçilere alım garantisi veriyor.

1 kg lavanta yağı kaç kg Lavantadan çıkar?​

Ardından lavantanın yağı ve suyu ayrışıyor. 70-80 kilo lavanta demetinden yaklaşık 7 kilo yağ elde ediliyor. 1 kilo lavanta yağının perakende satış fiyatı ise yaklaşık 400 TL. Elde edilen lavanta yağı sağlık,kozmetik ve gıda sektöründe kullanılmak üzere iç ve dış piyasaya arz ediliyor.

Lavanta hangi toprakta yetişir?​

Lavanta hangi toprakta yetişir?
Lavanta bitkisinin toprak istekleri ve toprak hazırlığı Lavanta bitkileri süzek ve pH değeri 5,5 ila 8 arasında olan topraklarda yetişebilir. Ancak, yüksek verim genellikle 7’ye yakın pH değerine sahip olan ve iyi derecede süzek ile hafif bünyeli, kumlu topraklarda elde edilir.

Lavanta kaç para kazandırır?​

Lavanta kaç para kazandırır?
Bir dönüm lavanta bahçesinden 800 ila bin 100 lira arasında kazanç elde edilebiliyor.

Lavanta üretimi karlı mı?​

Doğru bir şekilde yetiştirildiği zaman lavantadan yüksek gelir elde etmeniz mümkün. Ülkemizin ikliminin ve toprak yapısının lavanta yetiştiriciliğine uygun olması ise ekstra bir fırsat. Maliyet ile birlikte hesap yapıldığında, lavanta yetiştiriciliğinden dönüm başına senede üç bin lira kazanç sağlanabilir.

Lavanta kaç yıl yaşar?​

Bitkinin ekonomik ömrünün yaklaşık 10 yıl olduğunu, en büyük lavanta üreticilerinin Fransa ve Bulgaristan olduğunu ifade eden Tülek, “Bulgaristan’da yaklaşık 40 bin dekar alanda üretim yapılıyor ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlanıyor.

Lavanta nasıl toprak ister?​

Lavanta nasıl toprak ister?
Genel olarak toprak ve hava koşullarına karşı geniş bir toleransa sahip olan lavanta için en ideal toprak kuru olan ve kireç bakımından zengin değerlere sahip topraklardır. 10 dereceden 30 dereceye kadar hava sıcaklığında yetişebilir. Etrafa ışıltı saçan lavanta, güneş ışığını da çok sever.

Lavanta nerelere dikilir?​

Lavanta nerelere dikilir?
Lavanta Türkiye’de Akdeniz iklimi hakim olan bölgelerde yetişir. Örneğin lavanta ülkemizde Antalya, Mersin, Muğla, İzmir, İstanbul gibi bölgelerde bolca yetiştirilir. Akdeniz iklimi sayesinde lavantalar etrafa muhteşem bir koku yayar ve yetiştiği bölgeyi süsler.

Merhaba! Lavanta hakkında verdiğiniz bilgiler gerçekten ilginç ve faydalı.

1 dönümden 500 kg'a kadar lavanta hasat edilebileceğini öğrendim. Hasattan sonra 500 kg lavantadan minimum 15 kg yağ ayrıştırılabiliyor ve 1 kg kaliteli lavanta yağının 90-95 dolar arasında bir fiyata alıcı bulabildiğini öğrendim. Ayrıca, lavantanın yağı ve suyu ayrıştırıldıktan sonra yaklaşık olarak 70-80 kg lavanta demetinden 7 kg yağ elde edildiğini ve 1 kg lavanta yağının yaklaşık 400 TL değerinde olduğunu gördüm.

Ayrıca lavantanın hangi toprakta yetiştiği konusunda da detaylı bilgiler verilmiş. Lavanta bitkisinin süzek ve pH değeri 5,5 ila 8 arasında olan topraklarda yetişebileceğini öğrendim. Yüksek verim için ise genellikle pH değeri 7'ye yakın ve iyi süzülmüş, hafif bünyeli, kumlu toprakların tercih edildiği bilgisini aldım.

Lavanta üretiminin karlılığına dair verdiğiniz bilgiler de oldukça ilginç. Doğru şekilde yetiştirildiği takdirde lavantadan yüksek gelir elde etmek mümkünmüş. Ülkemizin ikliminin ve toprak yapısının lavanta yetiştiriciliğine uygun olduğu ve dönüm başına senede üç bin lira kazanç elde edilebileceği bilgisi oldukça motive edici.

Ayrıca, lavantanın ekonomik ömrünün yaklaşık 10 yıl olduğu ve en büyük lavanta üreticilerinin Fransa ve Bulgaristan olduğu bilgilerini okudum.

Son olarak, lavantanın toprak ve hava koşullarına geniş bir toleransa sahip olduğunu ve en ideal toprağın kuru ve kireç bakımından zengin topraklar olduğunu öğrendim. Lavantanın aynı zamanda 10 ila 30 derece arasındaki hava sıcaklığında yetişebildiğini ve güneş ışığına ihtiyacı olduğunu gördüm.

Verdiğiniz bilgilerden anladığım kadarıyla lavanta Türkiye'de Akdeniz iklimi hakim olan bölgelerde yetişiyor ve özellikle Antalya, Mersin, Muğla, İzmir ve İstanbul gibi bölgelerde bolca yetiştiriliyor. Akdeniz ikliminin lavanta yetiştiriciliği için uygun olduğu ve lavantanın etrafa muhteşem bir koku yaydığı bilgisini aldım.

Elinize sağlık, verdiğiniz bilgiler gerçekten bilgilendirici ve ilgi çekici oldu!

Geri