- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.241
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
1 dönümden kaç kilo kuru soğan alınır?
Doğrudan tohum ekim suretiyle yapılan üretimde dekara 4-5 ton, arpacık ile yapılan üretimde de dekara ortalama 4-5 ton verim alınır. Fide ile yapılan üretimde ise bu verim 6-7 tona kadar çıkar. Yeşil soğan üretiminde de dekara 2-6 ton arasında verim alınabilmektedir.Soğan dönüme ne kadar ekilir?
Elle serpme veya mibzerle ekimde dönüme ortalama 1-2 kg tohum kullanılıyor. Soğan tohumları kaplanıp ekileceği zaman ise dönüme 0,3-0,5 kg tohum gerekiyor.
Mor soğan dönüme kaç kilo verir?
Soğan 1 dönümde 4-5 ton veriyormuş. Eğer biz onu 4 ten hesaplarsak 88 TON soğan yapıyor. Kg 1 liraya satsan 88 bin lira demektir.1 dekardan kaç kilo soğan alınır?
Tohumluk, yetiştirme ve bakım şartları elverişli olmak şartıyla çeşitlerin iriliğine göre dekardan 750-3000kg arasında ürün alınabilir. Ekimden veya dikimden bir ay önce toprak durumuna göre 1-2 defa pullukla ve tam tavında iken sürülmelidir.
Ekim zamanı; çeşidin kısa gün, orta gün ya da uzun gün çeşidi olup olmadığına göre değişir. Kısa gün soğan çeşitleri için en uygun tohum ekim zamanı; 10 Eylül-10 Ekim tarihleridir. Orta gün ve uzun gün soğan çeşitlerinde tohum ekim zamanı ise Ocak-Mart aylarıdır.
Kıska soğan dönüme kaç kilo ekilir?
Tohumlar ya dikkatlice elle serpilir ya da çiziye ekilir. Çiziler arası 5-6 cm mesafe bırakılmalıdır. Dekara gerekli olan tohum miktarı 2-3 kg’dır. Tohum ekiminden 5-6 ay sonra arpacıklar hasat edilir.
Soğan kaç gram ekilir?
Ekimden önce toprak tava gelir gelmez yüzlek işlenir. Toprak kültivatör, tırmık ile iyice parçalanır, sonra bastırılır ve tohum ekilir. Ekim sırasında 500 gr/da tohum kullanılır. Pnömatik mibzerle ise 200 gr/da tohum kullanılmaktadır.Kışlık soğan nasıl dikilir?
Saksıyı yıkadıktan sonra güzelce kurutun ve toprak dökmek için hazırlayın. Saksının yarısına gelecek kadar mineral bakımından zengin toprakla doldurun. Toprağın üzerine iki avuç kadar gübre ekleyin ve bu iki karışımı güzelce harmanlayın. Toprağı karıştırırken sakın toprağa bastırmayın.