Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

1 donum araziden ne kadar kuskonmaz cikar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

1 dönüm araziden ne kadar kuşkonmaz çıkar?​

Bir dönümden eğer çok güzel bakılırsa 300 kiloya kadar verim alınabiliyor. Genelde 150 kilo civarında bir verim alındı. İç tüketim de çok az.

Kuşkonmaz neden pahalı?​

Pahalı olmasının tek sebebi üretiminin az olması değil tabi. Üretimi oldukça meşakkatli bir sebze kuşkonmaz. Ekildikten üç yıl sonra toplanabiliyor, yetiştirilmesi de çok emek istiyor. Ülkemizde yetiştirilmemesinin bir sebebi de bu sanırım.
Kuşkonmaz tadı neye benzer?
Aromatik ve baharatsı bir tadı vardır. Beyaz kuşkonmaz sert, sulu, dolgun gövdeli olur ve acılığı daha belirgindir.
Kuşkonmaz kaç ayda yetişir?
Kuşkonmaz tohumunun çimlenme süresi normal şartlar altında 15, kötü şartlarda ise 30 gün kadardır. Çimlenme için ideal sıcaklık 20-30 °C arasıdır. Sebze tohumları, en geç çimlenen tohumlar arasında yer alır. Tohumların çimleri 3-6 yıl muhafaza edilebilir.

Kuşkonmaz bitkisinin kilosu ne kadar?​

Kuşkonmaz Resmi 400 gram kuşkonmazın fiyatı 36,90 TL CarrefourSA’da.

Kuşkonmaz ne zaman ürün verir?​

Tohumdan yetiştirilen kuşkonmaz, doğru bakım yapıldığı takdirde, 2. yılda meyve verir ve yenilebilecek duruma gelir. Ancak 7. yıldan sonra kuşkonmazın meyve verme verimi azalır.
Kuşkonmaz hangi vitamin var?
Kuşkonmaz içerisinde barındırdığı zengin vitamin ve mineraller sayesinde ‘bitkisel bir antibiyotik’ olarak biliniyor. Bitkide A, C, K ve B vitamini, potasyum, demir, folik asit ve lif bulunuyor. Antioksidan ve lif içeriği sayesinde kolon kanserinde koruyucu etki gösteriyor.
Kuşkonmaz kilosu ne kadar?

Kuşkonmaz fiyatı ne kadar?​

Kuşkonmaz Ne ile Yenir?​

Özellikle kökleri ve meyveleri ile geçmişten günümüze tıpta kullanılan kuşkonmaz bitkisi, süs amaçlı olarak kuşkonmaz çiçeği adıyla evlerde bulunur. Mutfakta ise beyaza çalan yeşil etli gövdesi ile tüketilen kuşkonmaz, besleyici değerleri ile çorba, salata, zeytinyağlı yemek gibi birçok farklı şekilde sofralara gelir.
Kuşkonmaz hangi ayda dikilir?
Kuşkonmaz tohumu, toprak ısınmaya başlayınca, yani Mart ve Nisan aylarında ekilebilir.
Kuşkonmaz mevsimi ne zaman?
Kuşkonmaz Bitkisi Mevsimi Ne Zaman? Mart ayının başlarında hasadına başlanan kuşkonmaz otu, mart ayından itibaren toplanarak nisan, mayıs aylarında pazarlarda, manavlarda ve marketlerde satılır. Bahar aylarında taze halde kolayca bulunan sebzeyi haziran aylarının ilk haftalarına kadar bulmak mümkün olur.

1 adet kuşkonmaz kaç gram?​

1 Porsiyon Miktara Göre Besin Değerleri

1 demet kuşkonmaz kaç gram?​

Kuşkonmaz 1 Demet (350-400 g)
Kuşkonmaz kaç yılda meyve verir?
Kuşkonmaz kaç derece soğuğa dayanır?
Kökten çıkan sürgünler sarılacak bir dal, bir çubuk bulursa sarmaşık gibi sarılarak yukarı ilerler. Anavatanı güney Afrika’dır. Benzer iklimli ve daha yağışlı, kışın pek soğuk olmayan başka memleketlerde çevreyi istilacı olur. Kışın -7°C derece soğuğa bir hayli yıpranarak dayanır.

Kaç çeşit kuşkonmaz vardır?​

Türkiyede 12 doğal türü bulunmaktadır. Kıyılarda yetiştiği için, tuzluluğa dayanıklı olduğu bilinmektedir. Kuşkonmaz, tüm sebzeler arasında en fazla folik asit içerendir.

Kuşkonmaz su ister mi?​

*Kuşkonmaz bitkisi bulunduğu ortamda başka cisimlerle temasta bulunmamalıdır. Sulamada en önemli unsurlar; -Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak susuz bırakılmamasına dikkat edilmelidir. -Yaz aylarında ise bitkinin suya olan ihtiyacını tamamen gidermek için günde en az iki kere sulanmalıdır.
Kuşkonmaz ekimi ne zaman yapılır?
Kuşkonmaz tohumu, toprak ısınmaya başlayınca, yani Mart ve Nisan aylarında ekilebilir. Eğer fide olarak ekecekseniz, Mart-Haziran arası idealdir.
Balkonda kuşkonmaz nasıl yetiştirilir?
Kuşkonmaz Nasıl Yetiştirilir?
- Kuşkonmaz tohumu, organik madde ve harç bakımından zengin toprağa ekilir.
- Çimlenme sorununu gidermek için tohumlar, 3 cm derinliğe ekilmelidir.
- Toprak nemli kalacak şekilde sulama yapılır.
- Çimlenme işleminden sonra düzenli sulama ve bakım ihmal edilmemelidir.

Kus konmaz çiçeği nasil bakilir?​

Kışın toprak kurudukça sulayın. Susuzluğa dayanıklıdır. Yazın ise ortamın çok iyi havadar olmasıyla birlikte çok sık sulayıp -eğer havası çok kuru bir memlekette iseniz- yapraklarına su püskürtmelisiniz. Doğru bakım gösterirseniz kuşkonmaz yaz boyunca eski dallarından bile tekrar filizlenir.

Kuşkonmaz ne kadar zamanda yetişir?​

 
Geri
Üst