AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

1 derece antrenorluk belgesi nasil alinir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.120
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

1 derece antrenörlük belgesi nasıl alınır?​

Spor Lisesi Mezunları Spor lisesi mezunuysanız öğrenim gördüğünüz bir branştan denklik başvurusu yaparak hiç bir eğitime ve sınava girmeden 1. Kademe Yardımcı antrenörlük belgesi alabilirsiniz.

Antrenör olmak için ne yapmak gerekir?​

Antrenörlük Eğitimi Bölümü, üniversitelerde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) bünyesinde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür. Bu bölümü başarı ile tamamlayanlara “antrenör” unvanı verilir. Antrenör olmaya hak kazanan mezunlar öğrencilikleri esnasında seçmiş oldukları branşlara göre yönelebilirler.

Kişisel antrenör ne işe yarar?​

Kişisel antrenör ne işe yarar?
Kişisel antrenörler, egzersiz hareketlerini tamamlamak ve ilerlemeyi değerlendirmek için uygun tekniği gösterir. Ayrıca beslenme, gerdirme ve toparlanma hakkında da danışmanlık ve koçluk yaparlar.

Antrenörlük belgesini kimler alabilir?​

En az iki dönem ilgili spor dalında eğitim aldığını belgeleyenler, temel eğitim ve sınavından muaf olup, tercih edeceği yalnızca bir spor dalında ilgili federasyon tarafından açılan uygulama eğitimi ve sınavına katılarak başarılı olmaları halinde temel antrenörlük belgesi almaya hak kazanır.

Antrenörlük belgesi ne kadar?​

Temel eğitim başvuru ücretleri 350.00 TL olarak belirlenmiş olup işlemler Ziraat Bankasına (şube,mobil şube ve atm)Kurum Ödemeleri/Gençlik ve Spor Bakanlığı ekranları üzerinden gerçekleştirilecektir.

Üniversite okumadan antrenör olunur mu?​

Üniversite okumadan antrenör olunur mu?
Öncelikle antrenörün en az lise mezunu olması gerekir. Ayrıca antrenörlerin genel olarak zihinsel ve fiziksel bir engeli bulunmamalıdır. Cezai hüküm giymeyen ve herhangi bir cezası olmayan kişiler antrenör olabilirler. Bazı spor dallarında antrenör olunabilmesi için de yaş sınırı bulunmaktadır.
2 derece antrenörlük belgesi nasıl alınır?​
Üniversitelerin spor bilimleri alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullarının Antrenörlük bölümü haricindeki diğer bölüm mezunları en az iki dönem görmüş olduğu bir spor branşından 2.kademe temel antrenörlük uygulama eğitimi ve sınavına katılarak başarılı olmanız halinde 2.kademe temel antrenörlük belgesi …
Antrenörler ne kadar maaş alıyor?​
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Antrenör | 4.250 | 5.610
Antrenör Yardımcısı | 4.250 | 4.290

1 Kademe Yardımcı antrenörlük nedir?​

1 Kademe Yardımcı antrenörlük nedir?
MADDE 6-(1) Antrenörler sahip oldukları antrenörlük belgesi ve lisansına göre aşağıdaki alanlarda görev yaparlar: a) 1.Kademe (Yardımcı Antrenör): Üst düzey antrenörün yanında ve spora yeni başlayanlarda. b) 2.Kademe (Antrenör): Minikler ve yıldızlar kategorisinde.

1 kademe yardımcı antrenör ne iş yapar?​

a) Yardımcı antrenör (birinci kademe): Üst kademe antrenör nezaretinde spor faaliyetine katılanlara yardımcı olmak. b) Temel antrenör (ikinci kademe): Minikler ve yıldızlar kategorisinde antrenmanı planlamak, uygulamak ve değerlendirmek.

1 kademe antrenörlük belgesi kimler alabilir?​

MADDE 7 – (1) Antrenör eğitim programına katılacak adaylarda aşağıdaki şartlar aranır: a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak. c) Spor dallarının özelliğine göre ilgili federasyon tarafından hazırlanan antrenör eğitim talimatında belirlenen sağlık şartlarını taşımak.

Antrenör Temel Eğitim sınavına kimler girebilir?​

Antrenör Temel Eğitim sınavına kimler girebilir?
Antrenör eğitim programına katılabilmek için en az on sekiz yaşını bitirmek şartıyla spor dalının özelliğine göre ilgili federasyon tarafından belirlenen yaş sınırlamasına uygun olma şartı olup herhangi bir üst yaş sınırı bulunmamaktadır.
 
Antrenörlük belgesi almak ve antrenör olmak isteyenler için belirli şartlar ve süreçler bulunmaktadır. İşte konuyla ilgili detaylar:

### 1. 1. Kademe Yardımcı Antrenörlük Belgesi Nasıl Alınır?
Spor lisesi mezunları, öğrenim gördükleri branşta denklik başvurusu yaparak hiçbir eğitime ve sınava girmeden 1. Kademe Yardımcı Antrenörlük belgesi alabilirler.

### 2. Antrenör Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?
Antrenörlük eğitimi almak isteyenler için üniversitelerde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde eğitim verilen 4 yıllık lisans programını tamamlayarak "antrenör" unvanı alabilirler.

### 3. Kişisel Antrenör Ne İşe Yarar?
Kişisel antrenörler, egzersizlerde doğru tekniği gösterir, ilerlemeyi değerlendirir ve beslenme ile ilgili danışmanlık yaparlar. Ayrıca gerdirme ve toparlanma konularında da koçluk yapabilirler.

### 4. Antrenörlük Belgesini Kimler Alabilir?
En az iki dönem ilgili spor dalında eğitim almış olanlar, ilgili federasyonun açtığı uygulama eğitimine katılarak başarılı olmaları durumunda temel antrenörlük belgesi almaya hak kazanabilirler.

### 5. Antrenörlük Belgesi Ücreti Ne Kadar?
Temel eğitim başvuru ücretleri 350.00 TL olarak belirlenmiştir. Ödemeler Ziraat Bankası üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.

### 6. Üniversite Okumadan Antrenör Olunabilir mi?
Antrenör olabilmek için en az lise mezunu olmak gerekmektedir. Antrenörler genel olarak zihinsel ve fiziksel olarak engelsiz olmalı, cezai hüküm giymemiş ve herhangi bir cezası olmamalıdır. Bazı spor dallarında yaş sınırı da bulunmaktadır.

### Sonuç olarak,
Antrenörlük belgesi almak ve antrenör olmak isteyenlerin belirli şartları yerine getirmeleri ve gerekli eğitimleri tamamlamaları gerekmektedir. Bu süreçler, katılımcıların spora ve antrenörlüğe olan ilgilerini pekiştirirken, alanlarında uzmanlaşmalarını da sağlar. Eğitimlerin düzenli ve disiplinli bir şekilde sürdürülmesi, başarılı bir antrenörlük kariyerinin temelini oluşturabilir.
 
Geri
Üst