SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
1 Bardak İrmikten İrmik Helvası (Şerbetsiz) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı irmik
1 su bardağından iki parmak eksik şeker
2 bardak su veya süt (toplamda iki bardak olmak üzere su ve süt karıştırılarak da kullanılabilir)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 Bardak İrmikten İrmik Helvası (Şerbetsiz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Küçük bir tencereye yağ konulur.
Isınınca irmik eklenir.
Orta ateşte sürekli karıştırarak, rengi iyice koyulaşana kadar 15/20 dakika kadar kavrulur.
Şekeri eklenir. Malzemeler iyice özleşene kadar karıştırılır.
Dikkatli bir şekilde su/süt ilave edilir. (irmik kavrulurken fazla ısındığından sıçramalar yapacaktır) helva iyice katılaşana kadar karıştıra karıştıra sütü/suyu çektirilir.
Kapağı kapalı olarak en az 10 dakika demlendikten sonra servis yapılır. Ben üzerine çifte kavrulmuş tahin kullandım.
1 Bardak İrmikten İrmik Helvası (Şerbetsiz) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı irmik
1 su bardağından iki parmak eksik şeker
2 bardak su veya süt (toplamda iki bardak olmak üzere su ve süt karıştırılarak da kullanılabilir)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 Bardak İrmikten İrmik Helvası (Şerbetsiz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Küçük bir tencereye yağ konulur.
Isınınca irmik eklenir.
Orta ateşte sürekli karıştırarak, rengi iyice koyulaşana kadar 15/20 dakika kadar kavrulur.
Şekeri eklenir. Malzemeler iyice özleşene kadar karıştırılır.
Dikkatli bir şekilde su/süt ilave edilir. (irmik kavrulurken fazla ısındığından sıçramalar yapacaktır) helva iyice katılaşana kadar karıştıra karıştıra sütü/suyu çektirilir.
Kapağı kapalı olarak en az 10 dakika demlendikten sonra servis yapılır. Ben üzerine çifte kavrulmuş tahin kullandım.
1 Bardak İrmikten İrmik Helvası (Şerbetsiz) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı