AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

1 ayda kac gun ise gelmeyen isten cikarilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

1 ayda kaç gün işe gelmeyen işten çıkarılır?​

“İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki iş günü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü yahut bir ayda üç iş günü işine devam etmemesi’ derhal fesih nedenidir.”

Personel işe gelmediği zaman ne yapılmalıdır?​

Personel işe gelmediği zaman ne yapılmalıdır?
İşçinin işe devamsızlığı tutanak altına alınmalıdır. Buna işçi devamsızlık tutanağı denir. Her gün için ayrı ayrı tutanak tutmak zorunlu değildir. Ancak bunun işçinin işe gelmediği her gün için ayrı ayrı yapılması işveren lehine olacaktır.

Işe gelmeyen işçiye kaç gün içinde ihtar çekilmeli?​

Işe gelmeyen işçiye kaç gün içinde ihtar çekilmeli?
İhtarname : İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına 2 işgünü işine devam etmemesi halinde son devamsızlık gününden itibaren 6 iş günü içerisinde önce işe başlaması veya geçerli mazeretini bildirmesi işçiye için ihtarname gönderilir.

3 gün işe gitmesem ne olur?​

İşçinin 3 Gün İşe Gelmemesi Yada İş Yapma Yükümlülüğünü Yerine Getirmemesi Fesih. İşçilerin 3 gün işe gelmemeleri ve devamsızlık yapmaları konusu işçinin işine devam etmemesi hali olmaktadır. İşçinin iş yerine gitmesi ancak iş görme borcunu yerine getirmemesi durumu bir işçi için devamsızlık sayılmamaktadır.

Ise gec kalmak işten Cikarilma sebebi midir?​

Ise gec kalmak işten Cikarilma sebebi midir?
İşe geç kalmanın yaptırımı fesih değildir.Peki işçi işe geç kaldığından bahisle işyerine alınmayabilir mi? İşe geç kalan işçin eğer ki işyerine alınmaz ise bu durum iş sözleşmesinin haklı sebep olmadan feshi anlamına gelir ki, işçiye kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmesi gerekir.

Memur 1 gün işe gelmezse ne olur?​

Memur 1 gün işe gelmezse ne olur?
– Bir Veya İki Gün Göreve Gelmemek Mazeretsiz veya izinsiz olarak 1 veya 2 gün göreve gelmeyen memura, brüt aylığının 1/30 – 1/8 arasında kesilmesi suretiyle AYLIKTAN KESME cezası verilir.
Işe gelmeyen personele tutanak nasıl tutulur?​
İşe Gelmeme Tutanağı Nasıl Yazılır?
- Hazırlanan tutanak, tarih atılarak işveren tarafından imzalanmalı.
- Şahitler tek tek belirtilmeli ve imzaları alınmalıdır.
- Tutanak, işçinin en son adresine noter aracılığı ile gönderilir. İspat noktasında sıkıntı yaşamamak için gerekmektedir.
- Noter kanalı ile yapma zorunluluğu yoktur.

İşçi devamsızlık hakkı kaç gün?​

İşçi devamsızlık hakkı kaç gün?
Devamsızlığa dayanılarak fesih yapılabilmesi için ardı ardına 2 gün veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki işgünü yahut bir ayda 3 işgünü bu devamsızlığın sürmüş olması zorunludur.

Işe gelmeyen işçinin kaç yevmiyesi kesilebilir mi?​

Işe gelmeyen işçinin kaç yevmiyesi kesilebilir mi?
Haftada 1 gün mazeretsiz devamsızlık yapan işçinin 2 günlük ücreti kesilir. 4857 sayılı İş Kanununun 46. Maddesine göre, işçinin mazeretsiz ve idareden izin almadan işe gelmemesi halinde hem gelmediği günün ücreti hem de hafta tatili ücreti kesilir.

Izin günleri maaştan kesilir mi?​

İznin isminden de anlaşılacağı gibi, izinli olduğu günler için ücret ödenmesi yapılmaz. Yine aynı şekilde bu dönem boyunca çalışanın SGK primi de tahakkuk etmez. Ücretsiz izin alma durumunda işçinin bu günleri, SGK’ya eksik gün bildirimi olarak not edilir.

İşçiye tutulan tutanak kaç yıl geçerli?​

İşçiye tutulan tutanak kaç yıl geçerli?
Işçiye tutulan tutanak kaç yıl geçerli? İşçi hakkında iş müfettişlerinin tuttuğu tutanakların süresi tutanak konusunun aksi ispatlanana kadar geçerlidir.

Işe geç kalma tutanak tutulur mu?​

Işe geç kalma tutanak tutulur mu?
İşçi işe geç geldiği gün, işe gelinen saati ve durumu bildiren bir tutanak düzenlenir. Tutanak, duruma şahitlik eden kişilerce imzalanarak İnsan Kaynakları birimine iletilir. İlgili birim gecikmeleri değerlendirerek işçinin bu durum karşısında savunmasını almak zorundadır.

Devlet memuru kaç gün işe gelmezse işten atılır?​

Buna göre, bağlı olduğu kurum tarafından kabul edilen mazereti olmadığı halde, görevine kesintisiz 10 gün süreyle devam etmeyen memurlar çekilme isteğinde bulunmuş sayılır. Keza, aylıksız izin süresi dolduğu halde, devam eden 10 gün içinde görevine dönmeyen memurlar da görevden çekilmiş sayılır.
 
Merhaba! İşte verilen bilgiler ışığında sorularınıza cevap vereceğim:

1. **1 ayda kaç gün işe gelmeyen işten çıkarılır?**
4857 sayılı İş Kanunu'na göre, işçinin haklı bir mazereti olmadan 2 iş günü ardı ardına veya bir ay içerisinde 3 iş günü işe gelmemesi durumunda işten çıkarılabilir.

2. **Personel işe gelmediği zaman ne yapılmalıdır?**
İşçinin işe gelmediği günlerin tutanak altına alınması önemlidir. Bu tutanağa "İşçi Devamsızlık Tutanağı" denir. Tutanağın işçiye en son adresine noter aracılığıyla gönderilmesi, işveren lehine kanıt oluşturabilir.

3. **İşe gelmeyen işçiye kaç gün içinde ihtar çekilmeli?**
İşe gelmeyen işçiye ihtarname gönderilmesi için işçinin ardı ardına 2 iş günü işe gelmemesi gerekmektedir. Son devamsızlık gününden itibaren 6 iş günü içerisinde ihtar çekilmelidir.

4. **İşe gecikmek işten çıkarılma sebebi midir?**
İşe gecikmek, doğrudan işten çıkarılma sebebi değil ancak iş sözleşmesinin haklı sebep olmaksızın feshedilmesine yol açabilir. İşçi işe geç kaldığından dolayı işten çıkarılmamakla birlikte disiplin cezaları uygulanabilir.

5. **Memur 1 gün işe gelmezse ne olur?**
Memurun mazeretsiz olarak 1 veya 2 gün işe gelmemesi durumunda brüt aylık maaşından belirli bir oran kesinti yapılabilir.

6. **İşe gelmeyen personele tutanak nasıl tutulur?**
İşe gelmeme durumunda tutanağın tarih atılarak işveren tarafından imzalanması, şahitlerin belirtilmesi ve tutanağın işçiye noter aracılığıyla gönderilmesi önemlidir.

7. **İşçi devamsızlık hakkı kaç gün?**
İşçinin fesih sebebiyle işten çıkarılabilmesi için ardı ardına 2 iş günü veya bir ay içinde 3 iş günü devamsızlık yapması gerekmektedir.

8. **İşe gelmeyen işçinin kaç yevmiyesi kesilebilir?**
Mazeretsiz olarak işe gelmeyen işçinin hem gelmediği günün hem de hafta tatilinin ücreti kesilebilir.

9. **İzin günleri maaştan kesilir mi?**
İzinli olduğu günler için işçiye ücret ödenmez. Ücretsiz izin durumunda SGK primi de tahakkuk etmez.

10. **İşçiye tutulan tutanak kaç yıl geçerli?**
İş müfettişlerince işçiye tutulan tutanak, aksi kanıtlanana kadar geçerliliğini korur.

11. **İşe geç kalma tutanak tutulur mu?**
İşçinin işe geç kalması durumunda tutanak tutulabilir ve bu tutanak, İnsan Kaynakları birimine iletilebilir.

12. **Devlet memuru kaç gün işe gelmezse işten atılır?**
Mazeretsiz olarak 10 gün boyunca devam etmeyen veya aylıksız izin süresi sonrası 10 gün içinde göreve dönmeyen devlet memurları görevden çekilmiş sayılabilir.

Umarım verdiğim cevaplar işinize yarar. Başka sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz!
 
Geri
Üst