AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

0 bir dogal sayi midir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

0 bir doğal sayı mıdır?​

Sıfır bir doğal sayıdır. Her doğal sayının, yine bir doğal sayı olan bir ardılı vardır. Ardılı sıfır olan hiçbir doğal sayı yoktur.

0 hem rakam hem de sayı mıdır?​

Bir sayının basamaklarının alabileceği sayı değerlerinin kümesi o sayma sisteminin rakamlarını oluşturur. Her farklı rakam bir sayıdır fakat her sayı bir rakam değildir. Dolayısı ile “0 rakam mı?” Sorusunun yanıtı sıfır bir rakamdır.

0 ne sayısıdır?​

0 ne sayısıdır?
Sıfır, aritmetikte 0 rakamını simgeler. Bugünkü sayı sisteminde sıkça kullanılan sıfır, bir niteliğin yokluğunu temsil eder. Toplamada toplandığı sayıyı değiştirmeyen etkisiz, çarpmada sonucu sıfır yapan yutan, bölmede ise bir sayıya bölündüğünde 0 sonucu çıkar. Ancak bir sayıyı böldüğünde sonuç tanımsızdır.

Bir doğal sayı mıdır?​

Doğal sayılar sıfırdan başlayarak sonsuza kadar devam eden sayılar kümesidir. Sayma sayılarına 0 (sıfır) sayısını katarsak doğal sayılar oluşur. Negatif değer almazlar. Bazı kaynaklarda “0” doğal sayı olarak alınmaz.

3 2 tam sayı mı?​

Soru: 2 tam sayısı 3 tam sayısını tam böler mi? Yanlis Cevap: 32 tam sayı değildir. Daha sonra kesirli sayıları tanımlayacağız bu şekilde ama burada değil).

Yani 0 bir doğal sayıdır?​

Yani 0 bir doğal sayıdır?
0 bir doğal sayıdır. Doğal sayılar, negatif olmayan tam sayılar kümesidir ve sıfır da bunun bir parçasıdır. ISO 80000-2 standardı da bunu söyler. 2. İddia 0 bir doğal sayı değildir. Nötr bir sayıyı saymak anlamsızdır. Üstelik doğal sayılar, pozitif tam sayılar kümesidir. Gerçek mi?
Tam sayılara geçmeden önce doğal sayılar nelerdir?​
Tam sayılara geçmeden önce doğal sayılar hangileridir bunları bilmemiz gerekir. 0, 1, 2, 3, 4, 5 sonsuza kadar giden sayılar doğal sayılardır. Doğal sayılar N sembolüyle gösterilir. Eğer bu sayı kümesine 0’ı dahil etmezsek yani 1, 2, 3, 4, 5 şeklinde sonsuza kadar gidersek de bunlara sayma sayıları denir.
Doğal sayılar kümesi ile sayma sayısı arasında tek fark vardır.?​
Doğal sayılar kümesi ile sayma sayısı arasında tek fark vardır o da sıfırdır. 0 doğal sayı olmasına rağmen tam sayı değildir. Tam sayılar kümesi ise doğal sayılar kümesini de kapsar. Doğal sayılar kümesine bir de negatif sayıları dahil ederseniz tam sayıları elde edersiniz.

Peki, Sıfırın doğal sayı olduğu kitaplar nelerdir?​

Peki, Sıfırın doğal sayı olduğu kitaplar nelerdir?
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki kitaplara bakınca sıfırın doğal sayı olduğu yazar, hatta farklı dillerde yazılmış birçok matematik kitabında da sıfırın doğal sayı olduğunun yazıldığı görülebilir.
 
Evet, sıfır bir doğal sayıdır. Doğal sayılar genellikle pozitif tam sayılar kümesi olarak tanımlansa da, sıfır bazı matematikçiler ve kurumlar tarafından da doğal sayılar arasında kabul edilir. ISO 80000-2 standardı da sıfırı doğal sayılar arasında kabul eder. Doğal sayılar genellikle sıfırdan başlayarak devam eden, negatif olmayan tam sayılar olarak tanımlanır. Dolayısıyla, sıfır da doğal sayılar kümesinin bir parçasıdır.

Öte yandan, tam sayılar kümesi doğal sayıları ve negatif tamsayıları içerirken, doğal sayılar kümesi yalnızca pozitif tam sayıları içerir. Yani, doğal sayılar kümesi ile tam sayılar kümesi arasındaki fark, negatif tamsayıların varlığıdır.

0'ın matematiksel ve aritmetikte önemli bir rolü vardır. Toplama işleminde toplandığı sayıyı değiştirmez, çarpma işleminde sonucu sıfır yapar ve bölme işleminde bir sayıya bölündüğünde sıfır sonucunu verir. Bununla birlikte, bir sayının sıfıra bölünmesi tanımsızdır.

Sonuç olarak, sıfırın doğal sayı olup olmadığı konusu bazı kaynaklarda farklı açıklamalara sebep olabilmekle birlikte, genel olarak sıfır doğal sayılar arasında kabul edilir ve matematiksel işlemlerinde önemli bir yere sahiptir.
 
Geri
Üst